2020. május 30., szombat - Zsanett, Janka
Keresés a tartalomban
ItthonDK: tiszteletben tartjuk, hogy az MSZP befejezte az együttműködés politikáját

DK: tiszteletben tartjuk, hogy az MSZP befejezte az együttműködés politikáját


A Demokratikus Koalíció (DK) tiszteletben tartja, hogy az MSZP felmondta a baloldali pártok közötti együttműködést, de a DK szerint a szocialisták félreértik a jelenlegi helyzetet.

dklogo


Erről a DK sajtóirodája szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t. Azt írták: a DK megértette Tóbiás József MSZP-elnök és a szocialista párt platformjainak nyilatkozatait, miszerint a MSZP befejezte az együttműködés politikáját. "Döntésüket a jelenlegi helyzet félreértésének gondoljuk, de tiszteletben tartjuk" - tették hozzá, jelezve: a DK politikájának további alakításában az MSZP döntését figyelembe veszik.


Az MSZP négy platformjának képviselője szerdán sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szerintük véget ért a baloldali pártok közötti összefogás időszaka, így nem is tartják szükségesnek a pártok közötti fúziót, a párt országos elnökségét pedig arra kérik fel, hogy szabadítsa ki a baloldalt abból a csapdából, ahova Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kényszerítette.


Tóbiás József pártelnök az önkormányzati választás éjszakáján úgy fogalmazott, az MSZP vezetése döntött, nem kíván a jövőben részt venni az elitek játékában, nem kötnek több rossz alkut, kifelé nyitnak az emberek, a nép felé. Mint mondta, nem fogadják el az orbáni hatalmi rendszert, sem azt a Gyurcsány Ferenc által képviselt hatalmi, vezérelvű politikát, amely bezárta a baloldalt az elmúlt négy évben, lehetetlenné tette, hogy értékazonos, baloldali, modern, nemzeti elkötelezettségű politikát folytasson.


Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke október 6-án egy háttérbeszélgetésen arról beszélt: egy politikai, szervezeti és kulturális egységesülés érdekében azt fogják javasolni, hogy folyamatos, legfelsőbb szintű párbeszédet, egyeztetést folytassanak az MSZP, az Együtt-PM és DK vezetői.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-10-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite