2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonDK: a szélsőségesek vagy a rend oldalán áll a kormány?

DK: a szélsőségesek vagy a rend oldalán áll a kormány?


A Demokratikus Koalíció újabb ügyekben vár válaszokat a belügyminisztertől annak tisztázására, hogy a kormány a szélsőségesek, vagy a rend oldalán áll-e.

Vadai Ágnes001

Vadai Ágnes, a párt alelnöke beszélt erről hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen emlékeztetett: korábbi írásbeli kérdésére válaszul Pintér Sándor belügyminiszter személyes találkozóra invitálta őt.

Az ellenzéki politikus reményei szerint ezen szóba kerül majd a rendőrség átalakításának célja, a "vélt, vagy valós korrupciós ügyek" háttere. Vadai Ágnes bízik abban is, hogy a tárcavezetőtől választ kap arra, miért nem váltott ki rendőri intézkedést a közelmúltban Cegléden történt szélsőjobboldali atrocitás, illetve a magyar-izraeli labdarugó mérkőzésen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások.

A DK alelnöke a fentiek mellett tisztázná, a rendőrség milyen információk alapján zárta le Csókakő település teljes területét, továbbá ezzel egy időben Dunaföldváron miként "avatgathatták" mégis békésen a gárdistákat és csendőröket. Vadai Ágnes hangsúlyozta, kizárólag az állam élhet az erőszak eszközével, ezért elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrség szombaton a "másokat méltóságukban sértegető nácikkal szemben" nem lépett fel, miközben a DK-hoz tartozó 6-7 fiatalt ugyanott igazoltatták.

A képviselő szólt arról is, többen megkeresték egy budapesti "melegbarát szórakozóhely" ellenőrzése miatt, amelyen szemtanúk arról számoltak be, hogy hivatalos személyek "gúnyos megjegyzéseket tettek a vendégek nemi orientációjára, súlyosan sértve ezzel emberi méltóságukat".

Vadai Ágnes szerint mindezek alapján úgy tűnik, a rendőrség inkább szétziláltabb, mintsem egységesebb lett az átalakításoktól, Pintér Sándornak pedig összességében arra kell válaszolnia, hogy a szélsőségek, vagy a rend oldalán áll-e a kabinet.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite