2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonDK: újabb kormányzati megszorítások várhatók

DK: újabb kormányzati megszorítások várhatók


A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a Fidesz "tartalmatlan és értelmetlen" gazdaságpolitikája miatt bekövetkezett forintgyengülés hihetetlen károkat okoz az ország és az itt élők számára. Varju László szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: újabb megszorítások várhatók.

Varju László


A független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy jelenleg 307 forint fölött áll az euró árfolyama, de egyes szakértők azt "vizionálják", hogy akár 320-ig is emelkedhet. Hozzátette, hogy a rossz gazdaságpolitikát tetézte be Matolcsy György "kegybankelnöki" kinevezése. A magas árfolyam következményei mind a költségvetésben, mind a hiányban megjelennek. Ez alapján nyilvánvaló, hogy teljesen értelmetlen volt felélni és az ablakon kidobni a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont - közölte. A kormány képtelen annak a helyzetnek a kezelésére, amelyet egyértelműen ő maga okozott - hangsúlyozta. A helyzet kezelésére pedig nem lesz más lehetőségük, minthogy "újabb, brutális megszorító intézkedéseket" tegyenek - közölte.


Kérdésre válaszolva azt mondta: tényként kell kezelni a költségvetés újratervezését, hiszen a büdzsét egy alacsonyabb árfolyamhoz számolták ki. A képviselő arra is emlékeztetett, hogy a Fidesz vezető politikusai ellenzékben - még a világgazdasági válság közepén is - élesen bírálták az akkori kormányokat a magas árfolyam miatt. Felmutatott egy internetről kinyomtatott képet is, amelyen Orbán Viktor képe alá egy tőle származó 2008-as idézetet írtak: "az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, az nem tud kormányozni és le kell mondania". Varju László kijelentette, hogy akkor a fideszesek a kormány alkalmatlanságáról beszéltek, de "ez az átok visszahullott a Fidesz fejére", ezért ennek megfelelően le kell vonniuk a konzekvenciákat.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite