2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonDöbbenet: diplomás közmunkásokat tanítanak írni-olvasni

Döbbenet: diplomás közmunkásokat tanítanak írni-olvasni


Álságosnak, értelmetlennek, helyenként szürreálisnak tartja az MSZP debreceni választmányának elnöke azt, ami a közmunkások képzése körül zajlik. Diplomásokat tanítanak írni-olvasni, ötig számolni, s ha nem vesznek részt a tanfolyamokon, akkor nem kapják meg a 49 ezer forintos közmunkás munkabért - adta hírül az atv.

iskola01

Képünk illusztráció!


Az MSZP debreceni választmányának elnöke két hete tette fel az akkor még indulás előtt álló programmal kapcsolatos kérdéseit a megyei képzésekért felelősöknek, de nem kapott választ. Most a gazdasági minisztertől szeretné megtudni, hogy tisztában van-e azzal, hogy az uniótól - kompetencia és szakképzésfejlesztésre - kapott kétszer 20 milliárd forintot mire költik. Sok helyen nincs tanterem, máshol pedig csak bemennek a jelenléti ívet aláírni, aztán mehetnek haza a programban részt vevők.


Álságosnak, értelmetlennek, helyenként szürreálisnak tartom ezeket a képzéseket és olyannak látják azok is, akik magasabb végzettséggel ezeken részt vesznek - fogalmazott. Ezt erősíti meg egy közmunkás is, aki kérte, hogy se arcát, se nevét ne mutassuk. Ő egy közép és felsőfokúakból álló csoportba jár.


"Mi már azzal nyitottunk, hogy önéletrajz, állásinterjú. Ilyeneket gyakoroltunk az első héten. Második héttől, tehát most keddtől már olyan van, hogy írni-olvasni kell tanulni és számolni. Tehát azt jelenti, hogy nem matematika könyvünk lesz, hanem számtan, ahol egytől ötig, öttől tízig tanulunk osztani, összeadni, szorozni és kivonni" - mondta az ATV-nek nyilatkozó közmunkás.


A szocialisták szerint a közmunkások képzésében részt vevőknek nincs más választásuk. Aki otthagyja a tanfolyamot az nem csak a 49 ezer forintos fizetésétől esik el, hanem egy évre mindenféle támogatásból kizárja magát.

 

Forrás: atv/HÍR PORT24

 

2013-12-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite