2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
BulvárDöbbenetes vallomás a Michael Jackson-per tárgyalásán

Döbbenetes vallomás a Michael Jackson-per tárgyalásán


michael_jackson_perA popkirály testőre szerint Dr. Murray még szívmasszázst sem tudott alkalmazni, amikor Jacko rosszul lett; gyerekei közvetlen közelről nézték végig a halálát.


Tanúk meghallgatásával megkezdődött a Los Angeles-i felsőbíróságon a Michael Jackson orvosa, Conrad Murray ellen emberölés vádjával indult eljárás, amely egyelőre azt hivatott tisztázni, hogy elegendő bizonyíték szól-e az orvos ellen ahhoz, hogy tárgyalásra kerüljön az ügy.


A 2009-ben elhunyt Michael Jackson egyik munkatársa a CNN amerikai hírtelevízió szerint azt mondta, Conrad Murray pánikba esett és tanácstalan volt, amikor az énekes kómába esett, és még szívmasszázst sem tudott alkalmazni.


Amikor Jackson már nem volt tudatánál, az orvos rémülten a szolgálatban lévő két testőrhöz fordult, és azt kérdezte, hogy valamelyikük tud-e szívmasszázst alkalmazni. Az Egyesült Államokban már a jogosítvány megszerzéséhez is szükség van a vérkeringés fenntartását célzó technika elsajátítására. "Albertóra néztem, mert Murray doktort szívspecialistaként ismertük. Meg voltunk döbbenve" - mondta a helyi idő szerint keddi meghallgatáson Faheem Muhammed, Michael Jackson biztonsági főnöke kollegáját, Alberto Alvarez testőrt említve.


Hozzátette: abból, ahogy Murray feltette a kérdést, arra következtettek, hogy az orvos nem tudja, miként kell alkalmazni a szívmasszázst. Muhammed szerint Jackson akkor már halott volt, "nyitott szájjal és szemekkel feküdt".


A meghallgatáson az is kiderült, hogy Michael Jackson két idősebb gyereke, Prince és Paris apjuk hálószobájának ajtajában állva végignézték a drámai eseményeket. A gyerekeknek később, a kórházban mondták meg, hogy Jackson meghalt.


Az énekes koreográfusát, Kenny Ortegát is beidézték, aki szerint a művész már hat napja beteg volt. Ortega és Murray között nézeteltérés alakult ki Jackson egészségügyi állapota miatt. "Egyáltalán nem nézett ki jól" - mondta Ortega a zenészről. "Nem volt jó állapotban a próbákhoz" - tette hozzá. A tervbe vett koncertsorozat producere, Murray és Jackson menedzsere számon kérte Ortegát; Murray dühös volt, mert a koreográfus pihenőt engedélyezett Jacksonnak.


A vádak szerint Condrad Murray túladagolta páciensét, többek között a propofol nevű műtéti altatóval. Emellett az orvos állítólag túl hosszan várt, mielőtt mentőt hívott volna. Murray nem tartja magát bűnösnek.


A biztonsági főnök előtt az ügyész azt állította, Murray helytelenül alkalmazta a masszázst. Csak egy kézzel masszírozta a szívet, miközben az énekes puha matracon feküdt. Ehelyett két kézzel kellett volna, a betegnek pedig kemény felületen kellett volna feküdnie.


A meghallgatások két héten át zajlanak majd, a bíróság csak ezt követően dönt arról, hogy tárgyalásra kerül-e az ügy. Addig 20-30 tanút hallgatnak meg.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite