2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonDohányt, szeszes italt, gyerekjátékot és ruhát foglaltak le Észak-Magyarországon

Dohányt, szeszes italt, gyerekjátékot és ruhát foglaltak le Észak-Magyarországon


Jelentős mennyiségű dohányt, szeszes italt, valamint jogi oltalom alá eső gyerekjátékokat és ruhákat foglaltak le a pénzügyőrök egy nap alatt, több mint hárommillió forint értékben Észak-Magyarországon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

cigiketto

Képünk illusztráció!


Varga Zoltán kifejtette: Egerben egy közúti ellenőrzés során az egyik megállított személyautóban a pénzügyőrök több tucat fehér kartondobozt találtak, amelyekben több mint kétszáz üveg, zárjegy nélküli szeszes ital volt. A sofőr azt mondta, a nyíregyházi piacon pakolták az árut az autójába általa ismeretlenek, 300 forintos jutalékot ajánlottak fel neki üvegenként, ha elszállítja az 1,4 millió forint értékű szeszes italokat egy egri címre.


Nem sokkal később a taktaharkányi rendőrőrs két járőre jelentette, hogy Taktakenéz egyik családi házának padlásán jelentős mennyiségű szárított dohánylevelet találtak - közölte Varga Zoltán, hozzátéve: a pénzügyőrök 147 kilogramm félszáraz és szárított dohánylevelet foglaltak le. A tulajdonos azt mondta, két házaló ismeretlen férfitől vásárolta a leveleket, 8 zsákkal, egyenként 1500 forintért. Fogyasztási dohányt szeretett volna készíteni családjának a csaknem másfél millió forint értékű levélből. Ellene orgazdaság bűncselekménye miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál.


Ózdon pedig az egyik bevásárlóközpont üzletében egy szabadnapos pénzügyőr figyelt fel több tucat, jogi oltalom alá eső, grafikai elemekkel ellátott gyerekjátékra és ruhára, amelyekből hiányoztak az egyedi azonosítójelek. Itt 70 gyerekruhát és játékot, valamint 58 "Lego-utánzatot" foglaltak le, félmillió forint értékben. Ebben az ügyben szerzői és szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás - jegyezte meg a sajtóreferens.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-09-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite