2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonDomonyvölgyi gyilkosság - A rendőrség kezdeményezte S. Márk előzetes letartóztatását

Domonyvölgyi gyilkosság - A rendőrség kezdeményezte S. Márk előzetes letartóztatását


A rendőrség a domonyvölgyi gyilkosság ügyében kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését pénteken a Pest Megyei Főügyészségnél - közölte Kállai Gábor, a megyei főügyészség szóvivője az MTI-vel.

domonyigyilkos

Hozzátette: a 18 éves S. Márkot nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják; a bíróság vasárnap dönt az ügyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) tájékoztatása szerint összehangolt rendőri munka eredményeként, a Terrorelhárítási Központ (TEK) kijelölt egységének közreműködésével munkatársaik csütörtök délután Miskolcon fogták el S. Márk szakáldi lakost, aki megalapozottan gyanúsítható egy 32 éves gödöllői nő meggyilkolásával. A férfi az emberölés mellett további két bűncselekmény elkövetését is beismerte. A gyanú szerint a szakáldi férfi hétfőn Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt. Ezt megelőzően a múlt héten késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd annak autóját elrabolva elhajtott. A járművet a rendőrök szerdán megtalálták a Borsod megyei Szakáld külterületén, egy árokban.

A gyanúsított a hétfői gyilkosság előtt néhány órával Gödöllőn egy másik nő autójába is beszállt, és késsel próbálta őt arra kényszeríteni, hogy Aszód felé hajtson, az asszony azonban ellenállt, így a férfi kiszállt a kocsiból és elmenekült. A rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján a Pest megyei rendőrfőkapitány, Mihály István közölte, hogy a 32 éves gödöllői nő gyilkosának felkutatásában hétfő és csütörtök között összesen 1165 rendőr vett részt, köztük a PMRFK teljes bűnügyi állománya, a TEK munkatársai, valamint további megyék rendőrei. A gyanúsított elfogásához nagy segítséget nyújtottak a Gödöllőn elhelyezett térfigyelő kamerák. A nyomozást segítette, hogy a férfi az elrabolt autót az egyik közösségi oldalon kezdte el hirdetni.

Mihály István tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi haszonszerzés vezette, és korábban semmilyen kapcsolata nem volt áldozataival. A szakiskolában tanuló férfi rendezett, nyugodt családi háttérrel rendelkezett - tette hozzá. A sajtótájékoztatón elhangzott az is: a Gödöllői Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét Mihály István indoklás nélkül mentette fel tisztségéből, és szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valamint fegyelmi vizsgálatot is indított. A hétfőn meggyilkolt nő a gödöllői Szent István Egyetemen dolgozott adminisztrátorként.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite