2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDÓRA OTTÓRA EMLÉKEZÜNK

DÓRA OTTÓRA EMLÉKEZÜNK

 

Rövid, súlyos betegség után vasárnap 53 éves korában elhunyt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere. Dóra Ottó egész életét és munkásságát szeretett városának, Salgótarján fejlődésének és Salgótarján lakosságának szentelte. Mindenki polgármestere szeretett volna lenni. Az elkezdett munka befejezésében csak a betegség gátolhatta meg. Salgótarján polgármesterétől a mai napon 14 óra 30 perckor vesznek végső búcsút a salgótarjáni régi központi temetőben. A mai napon a Nógrád 24.hu Dóra Ottóra emlékezik!

doraottogyasz1

Végső búcsút vettek Dóra Ottótól, Salgótarján polgármesterétől


Több százan vettek végső búcsút Dóra Ottótól, Salgótarján polgármesterétől pénteken a régi központi temetőben. Dóra Ottó rövid, súlyos betegség után 53 éves korában vasárnap halt meg.


Dóra Ottó nem Salgótarjánban született, mégis kevés olyan vezetője volt városunknak, aki ennyire szerette volna Salgótarjánt - mondta Fekete Zsolt alpolgármester, aki az önkormányzat nevében búcsúzott a polgármestertől.


"Munkatársaként és barátjaként állíthatom, hogy Ottónak szeretett családja mellett Salgótarján volt mindene; sokan elhagyták a várost, sokan lemondtak róla, de ő ittmaradt, és hitt benne, hogy Tarjánt újjá tudjuk építeni" - fogalmazott az alpolgármester.

A többször sírással küszködő Fekete Zsolt azt mondta, azért szerettek a polgármesterrel dolgozni, mert mindig volt egy mosolya, egy kézfogása, egy barátságos mondata, amivel biztatott, és azt mutatta, hogy "ő is egy közülünk, még ha a város vezetését is bíztuk rá". Halála pótolhatatlan veszteség; egy korszak lezárult Salgótarján életében - hangsúlyozta az alpolgármester.


"Két hónapja még a jövőt terveztük" - idézte fel a temetésen Tóbiás József. Az MSZP nevében búcsúzó pártelnök kijelentette, Dóra Ottó számára egyértelmű volt, hogy a politika nem önmagáért való, azt akarta, hogy jobb legyen minden salgótarjáninak. Segíteni akart a két kezükből élőkön, a szegényeken, az elesetteken, és mindig arra törekedett, hogy szűnjön meg az értelmetlen megosztottság.


Kedves Ottó, bármily nehéz elvesztésed és hiányod, mégis hálát adok a sorsnak, hogy megismerhettelek, barátomként tisztelhettelek és szerethettelek; adjon az ég nyugodt álmot neked! - mondta Tóbiás József. Dóra Ottót a római katolikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra. Temetésén részt vettek az MSZP, az Együtt és a DK elnökségi tagjai.


A polgármesterüktől búcsúzó salgótarjániak a család kérésére egy szál virággal rótták le kegyeletüket. Dóra Ottót tavaly októberben a DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával választották meg Salgótarján megyei jogú város polgármesterévé. Korábban, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat MSZP-frakcióvezetőjeként dolgozott, 2002 és 2006 között a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke volt.

A szocialista politikust 2014 októberében a DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával választották meg Salgótarján megyei jogú város polgármesterévé. Korábban, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat MSZP-frakcióvezetőjeként dolgozott, 2002 és 2006 között a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke volt.Életrajz

1962-ben született Gödöllőn.
Nős, két leánygyermek édesapja.

Általános iskolát Kállóban, középiskolai tanulmányait a budapesti I. István Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, ahol középfokú pénzügyi és számviteli ügyintézői képesítést szerzett.
1990-ben az egri főiskolán történelem-népművelés szakos tanári diplomát szerzett.

Érettségi után a kállói tanács ügyintézőjeként dolgozott,
1986-tól a Nógrád Megyei KISZ Bizottság alkalmazottja volt.
1989-1991 között a salgótarjáni Medves Hotel igazgatója volt, majd
1994-ig egy kereskedelmi vállalkozás vezetőjeként tevékenykedett.

1995-2002 között az MSZP Nógrád Megyei Területi Szövetség ügyvezető alelnökeként, és parlamenti szakértőként dolgozott.
1998-tól a Nógrád Megyei Közgyűlés tagja.
2002-ben a megyei közgyűlés elnökekének választották.
2002-tőll a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke,
2004-ben a Regionális Területfejlesztési Tanács soros elnöke volt.
2014-től Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere.

 

 

Forrás: NÓGRÁD24/MTI/SALGÓTARJÁN/YOUTUBE

2015-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite