2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDörmi kutya megmentett egy kislányt

Dörmi kutya megmentett egy kislányt

kĂ©z a kĂ©zbenSalgótarjáni Rendőrkapitányságra 2010. augusztus 14-én 13 óra 46 perckor tett bejelentést egy nő, mely szerint 11 óra körüli időben egy Sóshartyáni családi házból 2 éves unokahúga eltűnt.

 


A kapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel a helyszínre vonultak, és perceken belül megkezdődött a kislány felkutatása, akit az eltűnésének helyétől - az elsődleges orvosi vélemény alapján egészségesen - kb. 1200 méterre a domboldalban vezető földút melletti bokros területen találta meg Béres Péter r. törzszászlós és Dömi nevű nyomkövető kutyája.
A rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a kislány 21 éves édesanyját kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, mivel megállapítást nyert, hogy kislányát - a szülői feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegve és gyermeke testi épségét súlyosan veszélyeztetve - felügyelet nélkül hagyta az erdő széli családi ház elkerítetlen udvarán játék közben.


A gyermeket a kiérkező rendőri erő az elkóborlás észlelését követően 3 óra elteltével találta meg. A nagy hőségre való tekintettel csak a véletlennek, illetve az időbe érkező segítségnek köszönhető, hogy a kislány nem szenvedett sérülést.
Adatok merültek fel arra vonatkozóan is, hogy a gyermek a nap folyamán egy alkalommal már megpróbált az udvarról elmenni, de ebben a vele játszó másik gyermek megakadályozta, és az édesanyja ennek ellenére mégsem gondoskodott a gyermek biztonságáról.


A gyermek édesanyja gondatlanságát és így bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

Forrás: rendőrség/Nógrád24.hu

 

 

2010-08-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite