2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonDörner csak hívőkkel hajlandó együtt dolgozni

Dörner csak hívőkkel hajlandó együtt dolgozni


Az Új Színház frissen kinevezett igazgatója kirúgta Galkó Balázst, aki naplójában rögzítette az eseményeket. A színészt múlt pénteken hívták „szerződtetési tárgyalásra", az erről szóló naplóbejegyzését az Index tette közzé.

Galkó Balázs

Galkó Balázs naplója

2012-02-10. - péntek

Reggeli, kis jóga, kaja, kis pálinka, 11-re megyek „szerződtetési
tárgyalás"-ra... Perc-pontosan érkezek. A tikári előszobában leülök. Kis várakoztatás után behívnak az igazgatói irodába.
-Szervusz, foglalj helyet!
Kézfogás Dörnerrel és Pozsgayval ( az Új Színház főrendezője). Leülök. Innentől a párbeszéd csak Dörner és köztem zajlott...
Dörner György, az Új Színház igazgatója: - Hát, mi legyen?
- Hogyhogy mi legyen?
- Maradsz, vagy mész? Mit akarsz?
- Maradok.
- Tessék?
- Maradok.
- Márta Pista azt nyilatkozta, hogy mindenki elmegy.
- Nem hiszem, én legalább is nem mondtam senkinek ilyet.
- De, azt mondta, ott van a Fidelio címlapján a társulat fényképe, és ez a szöveg.
- Gratulálok, de ez a Fidelio szövege, és nem a Pistáé!
- Nézd! Mi nehéz helyzetben vagyunk, mert nem tudtunk beszélni veletek, nem engedtek be a színházba. Ezért nem tudjuk, kire, kikre számíthatunk.
- Rám igen, rám számíthattok, bár azt nyilatkoztam annak idején, hogy én „kenyérgyáva" vagyok, de szerintem a színház elsősorban nem politikai, hanem esztétikai kérdés, nevezetesen, hogy egy előadás jó é, vagy nem.
- No, igen és hát én láttam itt minden előadást, egy csomó nem jót, sőt kifejezetten rosszakat is...
- Szerinted.
- Igen, szerintem. Nézd, neked van egy határozatlan idejű szerződésed. Én ilyet senkivel nem fogok kötni, nem akarok ki***ni az esetlegesen utánam jövő igazgatóval. Én ilyen szerződést neked nem tudok fölajánlani, semmilyen szerződést sem. Legfeljebb, ha szükségünk lesz rád, szerződtetünk.
- Ez azt jelenti, hogy nem akartok velem dolgozni?
- Dehogynem, ha lesz olyan szerep, amire szükségünk van rád, majd hívunk. Például a következő szezon első bemutatója lesz egy Nyírő József novelláiból készülő színdarab; a Jézusfaragó ember... abban van egy öreg székely, aki mesél... Azt bőven el tudom képzelni, hogy te legyél.
- Ezek szerint nem akartok szerződtetni.
- De, csak más formában. Mint darabszerződésest. Nézd, sem a te egzisztenciális problémádat, sem Magyarország gazdasági helyzetét nem én fogom megoldani.
- Én sem. Szóval?
- Balázs itt más színház lesz... Itt mostantól csupa olyan ember lesz a társulat tagja, aki hisz Istenben, aki tudja, hogy léteznek másfajta dimenziók, amiket nem tudunk tapasztalni, olyanok is...
- Gyuri! Én tizenéve jógázok intenzíven, eléggé - amennyire magyar nyelven lehet - elmélyedtem a jógikus, és a Buddhista filozófiában, ezek nagyon sokat tudnak a másféle dimenziókról, én - mint azt ti is nyilván tudjátok - háromszor végigmondtam József Attila minden versét, nekem ott (tizenhat órás versmondás alatt!!) valós transzcendens tapasztalataim lettek... De hagyjuk. Szervusztok.
Kézfogás, távozás...

 

Forrás: INDEX

 

 

2012-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite