2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonDown-kóros fiú adatait adta meg a bliccelő

Down-kóros fiú adatait adta meg a bliccelő

Több mint 24 ezer forintot követel a BKV bliccelés miatt egy Down-kóros fiatalembertől. Csakhogy a kérdéses időpontban ő nem volt a fővárosban, ráadásul betegsége miatt ingyen utazhat. Édesanyja szerint visszaéltek fia adataival.

csekk


A rántottához mindig Tamás szedi össze a tojást a tyúkólban. A 23 éves Down-kóros fiú szívesen segít, amiben tud, de nem önellátó, nem is közlekedik egyedül.

„Kaptuk a csekket 24 ezer forintról 5 napon belül fizesse be."

Egy behajtásokat intéző ügyvédi irodától jött a levél. Miszerint Tamás tavaly szeptemberben bliccelt a 6-os villamoson. Édesanyja viszont három érvvel is cáfolja ezt.

„Állítólag utazott a BKV-n, ami valótlan, mert kísérő nélkül nem utazhat, viszont van neki ilyen teljesen ingyenes bérlete, de nem is volt Budapesten."

Szerinte valaki visszaélhetett fia adataival, a név, születési dátum és a lakcím ugyanis stimmel. Nem tudja, hogyan juthattak hozzá, és felháborítónak tartja, hogy most nekik kell magyarázkodniuk, és bizonyítani az ellenkezőjét. Az asszony ráadásul fél attól is, hogy beperlik őket.

Hasonló esetről már beszámoltunk korábban is. Egy fiatal lánynak néhány éve az ellopott tb-kártyájával halmoztak fel 97 ezer forintos adósságot a BKV-nál. A lánynak hiába volt jegyzőkönyve a lopásról, a behajtó cégnél azt mondták neki: ezt nem veszik figyelembe. Azóta egyébként ezt az okmányt már nem fogadják el az ellenőrök.

 

Forrás: RTL Klub/ HÍR PORT 24

 

2011-08-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite