2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedDrágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

tankolásKét forinttal emeli szerdától a Mol Nyrt. a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolajét két forinttal csökkenti - értesült lapunk piaci forrásokból. Az árváltozások után a motorbenzin literenkénti országos kiskereskedelmi átlagára 378 forintra növekszik, a gázolajé pedig 375 forintra mérséklődik.


A múlt héten nem változtak listaárak. A benzin ára - a szerdától érvényes árakat figyelembe véve - idén összesen 16, a gázolajé pedig 22 forinttal lett magasabb. A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között továbbra is mintegy 30 forint lehet az árkülönbség. Egy évvel ezelőtt még csupán 330 forint volt a benzin, és 303 forint a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára. Elemzők nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy hamarosan 400 forint körüli összeget kell fizetni a hajtóanyagok literjéért a kutaknál.

A szocialista párt a rekordokat döntögető üzemanyagárak letörése végett már többször követelte, hogy a Fidesz - miként azt ellenzéki pártként korábban maga is javasolta - csökkentse a hajtóanyagárakba épített forgalmi és a jövedéki adó nagyságát. A fideszes vezetők azonban a régebbi nyilatkozataikkal szöges ellentétben most azt az álláspontot vallják, hogy "a növekvő üzemanyag árakkal kapcsolatos problémát adópolitikával nem lehet megoldani". Ezt Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára jelentette ki.

Kármán András jelezte: a kormány nem támogatja szocialisták adócsökkentési előterjesztését, mert a javaslat 50-60 milliárd forintos bevételkiesést okozna. Szocialista politikusok szerint ebből a nyilatkozatból is kitűnik, hogy az Orbán-kormányt csak a saját bevételei érdeklik, az emberek, illetve a hazai vállalkozók gondjai nem. Nagy-Britanniában a napokban jelenették be, hogy csökkentik a benzin jövedéki adóját, amivel mintegy 20 forinttal mérséklődik az üzemanyag ára a szigetországban, vagyis van külföldi példa az adócsökkentésre.

 

HÍR PORT24

 

2011-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite