2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedDrágultak a devizakiváltó forintkölcsönök

Drágultak a devizakiváltó forintkölcsönök


Szinte kivétel nélkül drágultak a devizakiváltó forintkölcsönök az azenpenzem.hu összeállítása szerint.

penzegy


A drágulást egyebek mellett a forintkölcsönök referenciaként használt pénzpiaci mutatójának (Bubor) emelkedésével indokolják: az ajánlatok kidolgozásakor érvényes három és hathavi Bubor 6,1-6,14 százalék volt, pénteken viszont előbbi 6,99 százalékon, utóbbi pedig 7,23 százalékon állt, ami automatikusan jelentkezik a teljes hiteldíj mutatókban (thm).


Akadt bank és takarékszövetkezet is, amelyik ezen felül is emelt. A K&H a felárat növelte meg 50 bázisponttal, az OTP újabb, nagyobb terhet jelentő sávot vezetett be. A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet átállt a jegybanki alapkamatról a következő évben már kötelező Buborra. A referencia változtatását azonban drágítással is összekötötte, a korábbi 11,2 százalékos hiteldíj 12,03 százalékra emelkedett. Az FHB-nál a pénzpiaci folyamatokat követve a thm majdnem egy egész százalékponttal nőtt, ugyanezen okból az OTP-nél mától 0,33 százalékponttal kerül többe a devizakiváltó hitel.


A végtörlesztési kölcsönöknél - állapította meg az ajánlatokat folyamatosan nyomon követő portál - változás még, hogy a zirci takarék már nem kínál saját konstrukciót, a legjobb feltételt adó répcelaki pedig (ahol a nem körzetbeliektől december közepéig türelmet kértek) teljesen leállította a kérelmek befogadását.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite