2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDráma az uszodában: szülei végignézték lányuk haláltusáját

Dráma az uszodában: szülei végignézték Lili haláltusáját


Mint ahogy hírportálunk tegnap beszámolt a salgótarjáni uszodában edzés közben meghalt egy kilencéves kislány. Megdöbbentő a tragédia, hogy a 9 éves F. Lilike kis iskolatársaival együtt csütörtök délután mit sem sejtve boldogan indult a szokásos úszóedzésére, néhány órával később a tündéri szépségű kislány teste már élettelenül hevert az uszoda jéghideg csempepadlóján.

uszoda


Nem, egyszerűen nem tudjuk elhinni - suttogta elhaló hangon a kislány megtört édesapja. - Reggel még semmi baja sem volt, délután is vidáman indult az edzésre. Szeptember óta úszott és szerette - az apuka csak nagy nehézségek árán tudta magából kipréselni a szavakat.

A szülők elmondták: Lilinek asztmája volt, de nem fulladt meg, más állhat a tragédia hátterében. Viszont tavaly a szívét is kivizsgálták, és semmilyen rendellenességet nem találtak nála. Lili úszás közben rosszul érezte magát, és amikor kimászott a medencéből, hányingerre panaszkodott. Néhány másodperc múlva pedig ájultan zuhant a földre. Szülei mindent hátrahagyva rohantak, amikor az uszodából megkapták a hírt: baj van.


Röviddel 17 óra után érkezett a riasztás, az első mentőautó két perc múlva már az uszodában volt. Nem sokkal ezután további két kocsink is a helyszínre sietett, plusz egy ügyeletes orvos. A kislány életéért kilenc kolléga egy órán keresztül küzdött - sajnos hiába. - mondta el Győrfi Pál szóvivő, aki hozzátette: a gyermek már nem lélegzett és szívműködése sem volt, amikor az első mentőosztag megérkezett. - A kollégákat rendkívül megviselte a szörnyű tragédia.


Lilike szülei pedig ott, a medence partján állva nézték végig a reménytelen küzdelmet. Ott kellett szembesülniük a szörnyűséggel: egyetlen pici lányuk nincs többé. De nem rokkanhatnak bele a tragédiába, hisz Lili hatéves kisöccsének szüksége van rájuk.


Már elmondtuk neki, hogy mi történt, de szegénykém nem érti, nem fogja fel. Mint ahogy mi sem - csuklott el a kislány édesanyjának hangja.


A kérdésre, hogy miért kellett meghalnia a kilencéves kislánynak, csak a boncolás adhatja meg a választ. Ennek eredményét jövő hétre ígérték.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet - közölte Lászlók Nóra szóvivő.

 

Forrás: MTI/blikk/Nógrád24.hu/HÍR PORT24

 

2012-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite