2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDrámai a helyzet, gátszakadás fenyeget Pásztón: kétezer embert telepítenek ki

Drámai a helyzet, gátszakadás fenyeget Pásztón: kétezer embert telepítenek ki


Mintegy kétezer embert telepítenek ki az esőzés miatti áradás nyomán a Nógrád megyei Pásztón és Hasznoson - közölte a megyei védelmi bizottság kedd este a Nógrád24.hu-val. A város melletti, a Mátra patakjai által táplált víztározó szintje a megengedettnél 14 és fél méterrel magasabb, a gát bármikor átszakadhat.

A megyei védelmi bizottság tájékoztatása szerint mintegy kétezer embert telepítenek ki az esőzés miatti áradás nyomán a Nógrád megyei Pásztón és Hasznoson.

Az átmeneti kiköltöztetés a Kövicses patakhoz közeli utcákban vált szükségessé.

A hasznosi víztározó térségében lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt kellett elrendelni a rendkívüli intézkedéseket. A szakértők szerint közvetlenül nem fenyeget a víztározó gátjának szakadása, de a Mátrából lezúduló, kiszámíthatatlan vízmennyiség miatt szükségessé vált a Pásztón és Hasznoson a Kövicses patakhoz csatlakozó utcákban élők átmeneti kitelepítése.

A kilakoltatott családok elhelyezését, ellátását a védelmi bizottságok biztosítják, az érintett területek őrzéséről és a lakosság tájékoztatásáról a megyei rendőr-főkapitányság, egészségügyi ellátásukról pedig az ÁNTSZ gondoskodik.


Két hete ugyanígy túltöltődött a víztározó, akkor a zsilipek kinyitásakor egymillió köbméter vizet engedtek le a tóból. Az átmeneti kiköltöztetés a Kövicses patakhoz közeli utcákban vált szükségessé. Az áradás és egy hegyoldal megcsúszása miatt kedden a térségben egész nap dolgoztak a tűzoltók a házak vízmentesítésén.

2010-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite