2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDrogprevenciós programot indítanak Nógrád megyében

Drogprevenciós programot indítanak Nógrád megyében


Nógrád megye két leghátrányosabb helyzetű kistérségében, a salgótarjániban és a bátonyterenyeiben indítanak drogprevenciós programot európai uniós támogatással; a két éves projekt keretében 14 és 26 év közötti, különösen veszélyeztetett fiatalokat szólítanak meg - a részleteket sajtótájékoztatón ismertették kedden Salgótarjánban.

drogkkk

A kép illusztráció!


A Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete (MESE) konzorciumi partnereivel 48,8 millió forintot nyert a prevencióra a társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) pályázatán - mondta Uramecz János, az egyesület elnöke. Fő célnak nevezte, hogy olyan alternatív programokat, közösségi elfoglaltságokat biztosítsanak a fiataloknak, amelyekkel nemcsak értelmesen töltik el az idejüket, hanem olyan kompetenciákat is szereznek, amelyek a későbbi életvitelüket is segíti. Ahhoz, hogy elérjék a célcsoport tagjait, megszólítják a középiskolákat, a Vöröskeresztet és az integrált közösségi szolgáltató tereket is.


A MESE konzorciumi partnere a bátonyterenyei Együtt Közösen Egymásért Egyesület és a salgótarjáni Palló Ifjúságsegítő Egyesület. Vezetői, Kékesi Katalin és Godó Anna elmondták: létrejött már a salgótarjáni prevenciós központ, a program két állandó külső helyszíne a zagyvarónai és a kisterenyei közösségi ház lesz. A közösségi terekben a szabadidős tevékenység vagy a versenysport lehetőségeit is biztosítják, lesznek kézműves-, kompetencia- és készségfejlesztő, művészet- és mozgásterápiás foglalkozások. Technikai eszközökkel, információkkal, játékokkal felszerelt prevenciós mikrobusszal is járják a településeket.


A programot addiktológiai, mentálhigiénés és pályaválasztási szakemberek segítik, mellettük kulcsszerepük lesz az önkéntesen segítő fiataloknak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite