2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDrogterjesztéssel gyanúsított férfit tartóztattak le Salgótarjánban

Drogterjesztéssel gyanúsított férfit tartóztattak le Salgótarjánban


Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 38 éves salgótarjáni férfit, akit kábítószer-terjesztésével gyanúsítanak. Két másik férfi ellen is büntetőeljárás indult az ügyben - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

drogfogasketto

Képünk illusztráció!


Fajcsák Mónika elmondta, hogy Kazár belterületén március 11-én ellenőriztek egy személyautót, amelyből 65 tasak - összesen 45 grammnyi - kábítószergyanús növényi törmelék és digitális mérleg került elő, a járművet vezető 19 éves rákóczibányai K. Ádám zsebében pedig fehér port találtak. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a lefoglalt anyagok új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyületet tartalmaznak - tette hozzá a szóvivő.


A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal férfi az anyagokat a 20 éves K. Zsolttól vásárolta, akinél a mátramindszenti házkutatás során több zacskó növényi törmeléket és ismeretlen tablettákat foglaltak le. A nyomozók az ügy felgöngyölítése során eljutottak a 38 éves salgótarjáni O. Zsolthoz, akitől a mátramindszenti férfi vásárolta a kábítószert.


A pénteken tartott salgótarjáni házkutatáson nagyobb mennyiségű készpénzt, kábító hatású anyagok terjesztésével összefüggésbe hozható tárgyakat, digitális mérleget, üres nylon zacskókat, illetve 31 zacskóban mintegy 80 gramm zöld növényi törmeléket foglaltak le.


Fajcsák Mónika közölte: a salgótarjáni rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat büntetőeljárást a három férfi ellen. O. Zsoltot a Balassagyarmati Járási Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, K. Zsolt és K. Ádám szabadlábon védekezhet.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite