2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDrogterjesztő bűnszervezetet számoltak fel Nógrád megyében - VIDEÓ

Drogterjesztő bűnszervezetet számoltak fel Nógrád megyében - VIDEÓ

 

Szervezett akcióban számolták fel a pszichoaktív anyaggal és kábítószerrel kereskedő csoport tagjait a Nógrád megyei rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

drogkereskedoknograd


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2016 augusztusában a felmerült adatok alapján kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el K. Attila 26 éves őrhalmi lakos ellen. Ezt követően a nyomozó hatóság mind a megyében, mind a megyén kívül kiemelt figyelmet fordított a férfival kapcsolatos bűnügyi információkra, továbbá a hasonló bűncselekmények miatt elrendelt nyomozásokra.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága, a megye rendőrkapitányságainak nyomozói a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és az Országos Rendőr-főkapitányság NEBEK munkatársaival szervezett akcióban - közvetlenül a kábítószer és pszichoaktív anyagok átadását, értékesítését követően - 2017. január 11-én a 26 éves férfit és nyolc társát a Pásztói, Salgótarjáni, Bátonyterenyei és a Balassagyarmati Rendőrkapitányságok illetékességi területén elfogták.

drogkereskedoknograd1


A rendőrök kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt K. Attila 26 éves, K. Attila 46 éves, P. Sándor 27 éves őrhalmi, O. Attila 31 éves salgótarjáni, B. Elemér Gyula 25 éves endrefalvai, P. Ernő 30 éves mohorai, valamint O. Norbert 37 éves salgótarjáni, M. Ferenc 55 éves pásztói lakosokat és egy mátraverebélyi nőt fogtak el.


A nyomozók az akcióban és a korábban megtartott házkutatásokon - és egyéb nyomozati cselekmények során - ezideáig közel 1000 gramm különböző színű port és kristályos anyagot, valamint több, mint 2000 gramm zöldes színű növényi törmeléket, valamint kábítószer és pszichoaktív anyag előállításához, értékesítéséhez szükséges tárgyakat, készpénzt találtak meg és foglaltak le. O. Attila salgótarjáni lakhelyén a rendőrök egy kábítószer és pszichoaktív anyag előállítására kialakított külön helyiséget találtak. A szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok kábítószernek és pszichoaktív anyagnak minősülnek.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján K. Attila 2017 januárját megelőző időszakban különböző formájú, állagú kábítószert és pszichoaktív anyagot szerzett be és azokat rendszeresen értékesítette több személy részére. A gyanúsított a kábítószer beszerzésére és továbbértékesítésére egy hálózatot, csoportot alakított ki és annak tagjait azzal bízta meg, hogy a kábítószer, illetve az új pszichoaktív anyagok értékesítésében részt vegyenek. A gyanúsítottak cselekményüket szervezetten előre megbeszélve, egymás tevékenységről tudva bűnszövetségben követték el.


P. Ernő 2016 júliusától rendszeresen értékesített több személy részére a neki átadott anyagból, köztük B. Elemér Gyula részére. B. Elemér Gyula az átvett kábítószert és új pszichoaktív anyagot mintegy 12 személy - közöttük fiatalkorúak - részére adta el.

drogkereskedoknograd2


A rendelkezésre álló adatok alapján K. Attilától és P. Sándortól beszerzett kábítószerből 2016. szeptember 19-én két nő vásárolt, akik azok használatát követően életveszélyes állapotba kerültek. A szakértői vélemény alapján mérgezésüket a használt kémiai anyag okozta.


A rendőrök a rendőr-főkapitányságra előállított K. Attila és több társa ellen bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer-kereskedelem bűntett, míg további társai ellen kábítószer-kereskedelem bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.


A hatóság a 2017. január 11-i akcióban elfogott személyek közül K. Attilát és társait őrizetbe vette és előterjesztést tett az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Balassagyarmati Járásbíróság a 26 éves férfi és öt társa előzetes letartóztatását 2017. január 13-án elrendelte.
Az ügyben jelenleg 2016 augusztusától összesen kilenc személyt helyeztek előzetes letartóztatásba és megállapítható, hogy a bűnszervezet Nógrád megye szinte teljes térségét lefedte és további öt másik megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyére) területére is kiterjesztette tevékenységét.


A dílerek kapcsolatainak feltárása eredményeként eddig további nyolc személlyel szemben folytat a nyomozó hatóság büntetőeljárást különböző kábítószerrel és pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2017-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite