2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDrogterjesztő tanárt is fogtak Nógrádban

Drogterjesztő tanárt is fogtak Nógrádban

Gyerek, nyugdíjas és tanár ellen is kelett már eljárást indítani Nógrád megyében kábítószeres bűncselekméány miatt.

drognegy

Egyre nagyobb problémát okoz a nógrádi rendőröknek, hogy Magyarországon és Szlovákiában eltérő a drogfogyasztásra-és terjesztésre vonatkozó törvényi szabályozás. A kiskapukat igyekeznek kihasználni a kábítószer használók és a dílerek. Mindeközben egyre több bódító hatású szer jelenik meg a piacon.

Némedi Gábor, a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint a térség a drogcsempészés tranzitútvonala, de terjesztőik, fogyasztóik és előállítók is vannak. A rendőrségi vezető a kábítószerek ilyen mértékű jelenléte miatt tartotta fontosnak, hogy a szlovák határnál fekvő Balassagyarmaton még egyházi személyiségeknek is előadást tartson a drogokról.

A bűnügyi igazgató elmondta, gyerek és nyugdíjas ellen is kellett már kábítószeres bűncselekmény miatt eljárást indítaniuk, amit azonban előbbivel szemben életkora miatt meg kellett szüntetniük. A nyugdíjas korú gyanúsítottról azt mondta, az idős ember azzal követett el törvénysértést, hogy a kertjében indiai vadkendert termesztett. Pedagógust is fogtak már el drog miatt, őt kábítószer terjesztés miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

A drogozás által legveszélyeztetettebbek a tizenévesek, illetve a fiatal felnőttek, vagyis az általános iskola nyolcadik osztályosaitól a főiskolásokig tartó korosztály.

drogketto

A kábítószerek palettája rendkívül széles, újabban megjelentek azok a tiltólistára még nem került bódító hatású anyagok, amelyeket a drogozók café shopokban vagy tápsó boltokban szoktak beszerezni. Ezeket vegyvédelmi szerekből, műtrágyákból, tápsókból és különböző illatosításra, füstölésre gyártott anyagokból állítják elő.

A szervezetre, illetve az elmeműködésre gyakorolt hatásuk az eddig rendelkezésre álló szakértői vélemények alapján a skizofréniához hasonlítható - tette hozzá Némedi Gábor, a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

 

Forrás: Kossuth Rádió / HÍR PORT 24

 

2011-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite