2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonDrogtól halt meg egy fiatal fiú, vádat emeltek a szer terjesztője ellen

Drogtól halt meg egy fiatal fiú, vádat emeltek a szer terjesztője ellen


Gondatlanságból elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2014 őszén olyan kábító hatású anyagot adott el egy fiatalnak, amely a fiú halálához vezetett - közölte az ügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

drogok

Képünk illusztráció!


Gyugyi Csilla elmondta: a vádlott egy másik bűnügyben elrendelt előzetes letartóztatásából 2013 októberében került házi őrizetbe, tartózkodási helyéül egy Törökbálinti házat jelöltek ki. A férfi úgy szerzett bevételt, hogy kábító hatású anyagokat rendelt postán, majd azokból "biofű", "herbál", "kristály", "speed", "fülzsír" fantázianéven tablettákat készített. Ezeket helybeli fiataloknak árulta, az anyagért az érintettek házhoz mentek. A vádirat szerint a férfi ismerte az általa kevert tabletták bódító hatását, sőt azt is tudta, hogy az árujától több vásárlója rosszul lett.


A bűnügy sértettje, egy törökbálinti fiatal fiú általános iskolás kora óta alkalmi droghasználó volt, a vádlottól korábban ritkábban, később napi szinten vett "anyagot". Ha nem volt pénze, használati tárgyakkal fizetett - magyarázta a szóvivő.


Tájékoztatása szerint 2014 októberében a fiú az egyik este az egész napos italozástól támolyogva ért a férfi házához. A vádlott - bár látta a sértett ittasságát - , egy márkás kabátért cserébe bizonytalan összetételű és mennyiségű kábító hatású anyagot adott el neki. A fiatal bevette a szert, majd az alkohol és az új típusú pszichoaktív szer túladagolása okozta mérgezés következtében a terjesztő házától néhány méterre összeesett és meghalt. Holttestét csak a kora reggeli órákban találta meg egy járókelő.


A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére rábírással elkövetett kóros szenvedélykeltés vétségével vádolja a férfit - tette hozzá Gyugyi Csilla.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite