2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonDulakodás és kordonbontás az MTV-székház előtt

Dulakodás és kordonbontás az MTV-székház előtt


A biztonsági szolgálat emberei csütörtökön kora reggel erőszakkal próbálták eltávolítani az éhségsztrájkolókat az MTV-székház elől, illetve rájuk zárni az ott felállított mobilkerítést - közölte a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete. Rendőrök érkeztek a helyszínre, akik mindenkit igazoltattak. Az érdekképviselet közölte azt is, hogy az éhségsztrájk folytatódik.

MTV székház

A biztonságiak csütörtök reggel fél hatkor próbálták eltávolítani a helyszínről az éhségsztrájkolókat - idézi a szakszervezet rövid közleményét a hvg.hu. A közlemény szerint „az éhségsztrájkolókat szabad mozgásukban és személyi szabadságukban korlátozzák".

A helyszínre kiérkezett rendőri egységek igazoltatták a helyszínen tartózkodókat, majd pedig jelezték, hogy ha bűncselekmény történik, bármelyik rendőri szervnél tehetnek büntető feljelentést - zárul a TFSZ közleménye.

A székháznál december 24-én állítottak fel az éhségsztrájkolók miatt kordont, amelyet hajnalban a biztonságiak elkezdtek bezárni. Az Index szerint az MTV biztonsági szolgálatát ellátó Wini Security emberei jelentek meg csütörtök hajnalban a területen. Az egyik éhségsztrájkoló, Nagy Navarro Balázs azt mondta: a területen lévő tíz éhségsztrájkoló nagy része az utcán állt, miközben ő és két társa a földön ülve és a megmaradt félméteres résben állva a passzív ellenállással próbálta megakadályozni, hogy a kordont összezárják a biztonságiak.

Az Index szerint az éhségsztrájkolók hívták ki a rendőrséget, akik az igazoltatás után reggel háromnegyed hétkor elhagyták a helyszínt, arra hivatkozva, hogy magánterületen nem intézkedhetnek, csak akkor, ha erőszakos cselekmény történik. A rendőrség nyolc óra előtt pár perccel újra kiérkezett a helyszínre, majd újból elmentek intézkedés nélkül. Horváth Katalin, a BRFK szóvivője reggel kilenckor megerősítette, hogy az igazoltatáson kívül nem történt rendőri intézkedés.

Más hírek szerint a helyszínen dulakodás is volt, a sztrájkolók végül lebontották a kordont, a biztonságiak pedig visszamentek a székházba.


Szolidáris flashmob

Szerda este zenés flashmobot rendeztek az MTV-székház előtt, a magyar jazzélet legjobbjai játszottak az MTV székháza előtt éhségsztrájkolóknak. A szolidáris flashmobon ott volt többek között Dés László és Bródy János is. Dés László szaxofonon játszott a hozzá csatlakozó zenészekkel együtt. Az összegyűlt emberek előtt beszédet mondott Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke, aki már december 10-étől éhségsztrájkol az MTVA Kunigunda úti épületénél.

 

A szakszervezeti vezető újra megerősítette, hogy folytatják az éhségsztrájkot, és addig nem is hagyják abba, amíg a "közmédia rendszere meg nem tisztul a hírhamisítóktól". A rendezvényt a rendőrség biztosította, egy ideig le is zárták a III. kerületben lévő Kunigunda útja egy részét. Nagy Navarro Balázs beszédét követően az emberek nagy része elhagyta a helyszínt.

 

Forrás: hvg.hu/HÍR PORT24

 

 

2011-12-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite