2019. szeptember 21., szombat - Máté
Keresés a tartalomban
ItthonDunaújvárosi csúszásveszély: 14 lakos a veszélyeztetett területen maradt

Dunaújvárosi csúszásveszély: 14 lakos a veszélyeztetett területen maradt


A kialakult élet- és balesetveszély - a partfalnak a házakat is veszélyeztető mozgása - miatt még a múlt hét csütörtökön rendelte el a kitelepítést az önkormányzat.

dunaujvaros


Dunaújvárosban tizennégy lakó kivételével mindenki kiköltözött, illetve legalább éjszakára elhagyja a löszös partfal megcsúszásának veszélyével fenyegetett 41 ingatlant - közölte az önkormányzat szóvivője hétfőn az MTI-vel.


Az Ivó utca-Barsi Dénes utca-Üdülő sor-Ágacsaka utca-Palánk sor által határolt területen kialakult élet- és balesetveszély - a partfalnak a házakat is veszélyeztető mozgása - miatt még a múlt hét csütörtökön rendelte el a kitelepítést az önkormányzat.

A költözést pénteken reggel kezdték meg az életvitelszerűen ott lakók, illetve az üdülőház tulajdonosok, s a hét végén már csak 14 ingatlanban maradtak lakók. Ők kizárólag saját felelősségükre dönthettek az ott tartózkodás mellett. Rajtuk kívül néhányan napközben visszatérnek, de éjszakára elhagyják a területet - mondta el Németh Tünde.

A tűzoltók folyamatosan szivattyúzzák a talajvizet, ellenőrzik a kutak feltöltöttségét, a városüzemeltetési iroda pedig vízelvezető árokrendszert alakít ki. Azon a szakaszon pedig, ahol a földmozgás miatt elváltak egymástól a földrétegek, agyaggal töltik fel az üregeket.
A veszélyhelyzet miatt néhány közlekedési változást is bevezettek: a területre Rácalmás irányából történő bejutás megakadályozására az Üdülő sort zsákutcává alakították, a Harcsa utca egy részét pedig vízátfolyások miatt lezárták.

Cserna Gábor (Fidesz) Dunaújváros polgármestere még hétfőn találkozik az érintett területen élők kapcsolattartóival és tájékozódik arról, milyen segítséget igényelnek. A városvezető pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, az önkormányzat minden segítséget megad a bajbajutottaknak.

Azokat, akik igényt tartanak rá, szociális bérlakásokban, illetve kollégiumokban, esetleg albérletben szállásolják el.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite