2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeDzsesszfesztivállal kezdődik a Bánki Nyár

Dzsesszfesztivállal kezdődik a Bánki Nyár


A IX. Louis Armstrong Jazzfesztivállal kezdődik június 22-én a Bánki Nyár; a nyugat-nógrádi falu programsorozata nyolc hétig tart, színházi előadások mellett élő koncerttel, folklór fesztivállal, filmvetítésekkel várják a látogatókat.

Bánki tó


Június 22-én és 23-án a Bánki-tó víziszínpadán fellép mások mellett a Benkó Dixieland Band, a Budapest Jazz Orchestra és a Csík Gusztáv Trió, az evangélikus templomban gospel koncertet ad a Sing'n Swing'n Sista's amerikai trió, a Tó Hotel kertjében pedig meglepetéskoncert lesz - mondta Ivanics András, Bánk polgármestere az MTI-nek. Mint kifejtette, június 30-án szervezik az amatőr zenekarok fesztiválját, egy héttel később a stand up comedy előadói lépnek színpadra.


Három színházi előadás is várja a nézőket: az Indul a bakterház Mikó Istvánnal, Boros Zoltánnal, Nemcsák Károllyal, a Sobri, az utolsó című darabot a Sziget Színház adja elő, a Bánki Nyár zárónapján, augusztus 19-én pedig a Maga lesz a férjem! című vígjáték kerül műsorra, benne Szacsvay Lászlót és Hűvösvölgyi Ildikót is láthatják. Augusztus 5-én Bánk ad helyet a Nógrád megyei folklór fesztiválnak és nemzetiségi találkozónak, 11-én Fenyő Miklós ad koncertet. A Bánki Nyár idején tizenkét mozifilmet is vetítenek a szabadtéri színpadon.

ezo_banner

HIRDETÉS


A programsorozat keretében zajlik július 20. és 22. között a III. Bánki-tó fesztivál. Ennek keretében a Hallgatói Hálózat szabadegyetemet és workshopokat szervez arról, milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak az országban, illetve miként lehet meggyőzni az embereket, hogy tenni valamit jobb, mint hallgatni.


A Bánki-tó Fesztivál táborának színpadán a főváros VI.-VII. kerületének emblematikus zenekarait vonultatják fel. A tranzit.hu szervezésében idén harmadik alkalommal újra a szabadba viszik a kiállítást: ezúttal arra hívják fel az alkotókat, hogy a kortárs művészet eszköztárával értelmezzék újra a faluban a nyilvánosságnak szóló tiltó, iránymutató, tájékoztató funkciójú táblákat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite