2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEbola miatt tört ki a pánik Magyarországon

Ebola miatt tört ki a pánik Magyarországon


Házi karantént szabott ki magára az a Fejér megyei nő, akit néhány napja menekített haza munkáltatója az ebolajárványtól sújtott Libériából - értesült a Blikk. A lap szerint a nő munkahelyén valóságos pánik tört ki.

ebola


A lap beszámolója szerint az asszonyt júniusban küldték a cég afrikai kirendeltségére dolgozni, de a járvány közbeszólt. A helyzet tarthatatlanná vált, és a vállalat jobbnak látta hazahozni beosztottját.


Hozzáteszik: a tatabányai üzemben hamar híre ment a váratlan hazautazásnak, és valóságos pánik tört ki a dolgozók között. Mindenki attól félt, hogy egyszer csak betoppan a kolléga, és megfertőzi őket a halálos kórsággal. A Blikk úgy tudja, a félelem olyan erős volt, hogy a vezetőség az üzemben összehívott gyűlésen csitította a kedélyeket, állítva, hogy nincs okuk aggodalomra. A kolléga ugyanis hat hétig biztosan nem lép be a kapun.


A cég a Blikk megkeresésére elismerte, hogy valóban visszatért egyik munkavállalójuk Libériából, aki nemzetközi megbízatását töltötte. Nem tagadták, valóban az ebolajárvány miatt hozták haza, elővigyázatosságból. Elmondták: a munkavállalón nincs jele a betegségnek, de heti rendszerességgel orvos vizsgálja meg az elkövetkezendő 3 hét során annak érdekében, hogy kizárják az összes kockázatot. A hazatért kolléga önkéntes házi karanténja azért tart három hétig, mert épp ennyi az ebola lappangási ideje.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite