2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonEddig 76 hazai település csatlakozott a Föld órája akcióhoz

Eddig 76 hazai település csatlakozott a Föld órája akcióhoz


Föld órájaSzombat este 20:30-tól egy órára elsötétülnek egyes intézmények és közterek. Négy nappal a világszerte március 27-én tartandó Föld Órája klímavédelmi akció előtt már megdőlt a kezdeményezéshez csatlakozó hazai települések számának tavalyi rekordja: idén eddig 76 hazai település regisztrált, szemben a 2009-es 67-tel - közölte a szervező WWF Magyarország kedden.


A résztvevő települések, intézmények vállalják, hogy ezen a napon 20:30-kor lekapcsolják a világítást egy órára, kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság iránt. Az eddig csatlakozott hazai települések között található többek között Barcs, Budapest, Csongrád, Debrecen, Dombóvár, Dorog, Dunaújváros, Érd, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kazincbarcika, Keszthely, Kiskunhalas, Marcali, Mór, Nyergesújfalu, Pécs, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Sopron, Szarvas, Szeged, Székesfehérvár, Szentendre, Szolnok, Tata, Tatabánya, Várpalota, Veszprém, Villány és Zamárdi. A résztvevő intézmények között iskolák, óvodák, hotelek, bankok, vendéglátóhelyek, egyesületek, alapítványok szerepelnek.

Idén először a WWF Magyarország is szervez közösségi rendezvényt a Föld Órája alatt. A budai vár Savoyai teraszán a vendégekkel közösen lekapcsolják Budapest fényeit, majd tűzzsonglőr-bemutatóval és közös dobolással töltenek egy órát a sötétben.

2010-03-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite