2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgészségmegőrző program indul Nógrád megyében

Egészségmegőrző program indul Nógrád megyében


Új egészségmegőrző programot indít a budapesti Százak Tanácsa Közhasznú Egyesület, amelyet első lépésben Nógrád megyében kezdenek el, majd országosan és a Kárpát-medencében is szeretnének kiszélesíteni - mondta az egyesület elnöke csütörtökön Salgótarjánban.

orvos01

Szijártó István a sajtótájékoztatón hozzátette: a 15 éve a családok, a magyarság összefogását erősíteni akaró szervezet fontosnak tartja a jobb életminőség elérését, mert az OECD adatai szerint a magyarok szedik a legtöbb gyógyszert, a legtöbbet járnak orvoshoz, és közben a legbetegebbek.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott, szeptemberben záruló, hatmillió forint költségvetésű Nógrád megyei program részleteit Dobó Márta gyermekorvos és Bardócz Zsuzsanna biológus, egyetemi tanár ismertette. Annak lényege, hogy tanfolyamon képzik a települések által javasolt embereket a mezőgazdasági alapismeretektől az egészséges táplálkozáson át a lelki egészség megőrzéséig, majd ők saját településükön továbbadják ismereteiket, és segítenek a gyakorlati megvalósításban.

Becsó Zsolt, Nógrád Megye Önkormányzatának fideszes elnöke azt mondta: azért fogadták jó szívvel az egyesület megkeresését, mert bármilyen fejlesztési tervet készít is az önkormányzat a következő időszakra, minden anyagi beruházás azt célozza, hogy Nógrád élhető megye legyen, ebbe pedig illeszkedik az egészséges életre nevelés.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite