2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
NagyvilágEgészségügyi kockázatokra derült fény a Nestlé egyik gyárában

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Egészségügyi kockázatokra derült fény a Nestlé egyik kinai gyárában


Vizsgálja egyik kínai gyárát a Nestlé, miután kiderült: az egészségügyi igazolvánnyal nem rendelkező dolgozók ott puszta, gyakran mosatlan kézzel készítették a cukorkákat - írja a Shanghai Daily című napilap.

nestle_4


A svájci élelmiszeripari óriás azután indított vizsgálatot az ügyben, hogy egy csingtaoi újság tényfeltáró riportban számolt be az esetől. A cikk szerzője január elején maga is munkásnak állt, így "kézközelből" írja le a helyzetet a cég észak-kínai, tiencsini gyárában. Tapasztalata szerint a Nestlé számos dolgozót annak ellenére munkába állított, hogy azok semmiféle tanúsítványt nem tudtak felmutatni azzal kapcsolatban, hogy egészségesek. A munkások gyakran nem viseltek védőmaszkot, sem műanyag kesztyűt, s - ha ellenőrök nem voltak jelen - gyakran ráadásul mosatlan kézzel készítették a cukorkákat, a jégkrémeket és a vállalat egyéb termékeit.


A munkásnak állt újságíró azt is megjegyzi: bár a Nestlé tavaly márciusban bejelentette, nem használ mesterséges adalékanyagokat egyesült királyságbeli termékeiben, a tiencsini gyárban továbbra is adagoltak ízesítő anyagokat egyes termékekbe.
A Nestlé pekingi központjának egyik magát megnevezni nem kívánó hivatalnoka a Shanghai Daily megkeresésére elmondta: munkatársai már Tiencsinben vannak, és megkezdték az ügy kivizsgálását. A Nestlé nem tűri a gyári szabályok semmilyen megszegését - szögezte le. A Nestlének nem ez az első, élelmiszerbiztonságot érintő ügye Kínában. A vállalat a 2008-ban 300 ezer kisgyermek megbetegedését és hat halálát okozó melaninos tejbotrányban érintett vállalatok közé tartozott.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite