2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉgig Érő Paszuly Salgótarjánban

Égig Érő Paszuly Salgótarjánban


Salgótarján1A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány és a Sziget Szervezőiroda közös kezdeményezésére adománygyűjtő akció indul a Salgótarján Központi Általános Iskola és Diákotthon (SKÁID) javára, és az ott elindított, a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány által kidolgozott, pedagógiai program végig vitele érdekében. Az Égig Érő Paszuly nevet viselő közösségi adományozási program (Kőleves) keretében számos tárgy- és szolgáltatás adománykérést teljesíthetnek, akik segítenének a rászoruló gyermekeken.

 

A NIOK Alapítvány 2008-ban indította el a hazai adományozási kultúra fejlesztését szolgáló programját a http://www.adhat.hu/ adományportált, majd ennek keretein belül dolgozta ki a közösségi adományozást segítő, összefogáson alapuló, több résztvevő szereplésével működő Kőleves nevű online szolgáltatást, ahol a civilszervezetek egy-egy projektjükhöz adományokat kérhetnek, és követhetik az adomány felajánlások útját. 2010-ben egy példaértékű, nagyobb létszámú adományozói tömeget megmozgató projekt indítását kezdeményezték, és ebben a Sziget Szervezőiroda. közreműködését kérték. A közös elhatározás, és ötlet keresés után találtak rá a Pressley Ridge programjára és a Salgótarjáni Diákotthonra.


A Diákotthon 43 éve működik, a létrehozása óta alapfeladatának tekinthető az intézménybe felvett tanulók szocializációjának, személyiségfejlesztésének, tanulásának biztosítása, életre nevelése, felkészítése. Az intézmény a hátrányos, veszélyeztetett helyzetű, sajátos nevelési igényű tanulókat látja el. Létük összefonódik a hiányos szociokultúra, szegénység, magas testvérszám, rossz lakásviszonyok fogalmaival. A Diákotthon célja a legtöbb esetben a mélyszegénységből jövő gyermekek tanulásának előremozdítása, a motivációjuk felébresztése, a magatartás problémák korrigálása az Pressley Ridge által kidolgozott komplex program segítségével. A gyermekek itteni sikerei, fejlődési előrelépéseik, nem csupán egyéniek, hanem hosszú távon hatással vannak a családi közegre is.


Ehhez a hiánypótló feladathoz elengedhetetlen, hogy a Diákotthon rendelkezzen a megfelelő eszközökkel, körülményekkel, berendezésekkel stb. Az Égig Érő Paszuly - Kőleves program keretében ehhez adhatnak hozzá az adományozni kívánók. A Kőleveshez online már augusztus elejétől hozzá lehet járulni, de a SZIGET Fesztivál ideje alatt személyesen is meg lehet ismerkedni a program részleteivel, és személyesen is meg lehet tenni az adomány felajánlásokat a Civil Sziget keretén belül a NIOK Alapítvány sátránál.


Forrás: HÍR PORT24

2010-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite