2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
TechnikaEgy év alatt megduplázódott a mobil adatforgalom

Egy év alatt megduplázódott a mobil adatforgalom


Továbbra is dinamikusan nő a mobil adatforgalom, amit mutat az is, hogy 2011 második negyedévére megduplázódott 2010 hasonló időszakához képest - hozta nyilvánosságra az Ericsson pénteken.

mobilketto

A felmérés szerint a forgalom gyors növekedése elsősorban az okostelefonok egyre nagyobb elterjedése miatt következett be, ezen belül annak, hogy mind több alkalmazást használnak az előfizetők.

A felmérés kimutatta azt is, hogy az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensében az online videomegtekintés az a tevékenység, amely az adatforgalom legnagyobb százalékát teszi ki, nagyobbat mint az e-mailezés és a webes böngészés.

Az adatforgalomra jellemző, hogy Észak-Amerikában a csúcskategóriás okostelefonok kétszer akkora forgalmat generálnak, mint az ázsiai és európai mobilszolgáltatóknál.

Az Ericsson szerint a piackutatás is megerősíti azt a véleményt, miszerint a csúcskategóriás okostelefonok felhasználói egyre gyakrabban érik el az internetet a telefonjukról. Ezért is fontos, hogy minél gyorsabban terjedjenek a intelligens, bővíthető és kiemelkedő teljesítményt nyújtó hálózatok.

A nagy arányú használatot produkáló felhasználók körében a videomegtekintés által generált adatmennyiség jelentősen nagyobb, mint az egyéb tevékenységek esetében.

Az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensébe tartozók akár naponta 40 percet is eltöltenek online videomegtekintéssel, miközben az átlagos felhasználó csak naponta 30 másodpercet. Ebből következően a felső szegmensbe tartozó felhasználók teszik ki a forgalom, illetve a prioritást élvező szolgáltatások iránti kereslet nagy részét.

 

Forrás: HÍR PORT 24

 

2011-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite