2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
BulvárEgy éve ment el a pop királya! Az egész világ Michael Jacksonra emlékezik

Egy éve ment el a pop királya! Az egész világ Michael Jacksonra emlékezik


Világszerte megemlékeztek a rajongók pénteken az éppen egy évvel ezelőtt elhunyt Michael Jacksonról, aki a halála óta eltelt időszakban ellentmondásos hírességből ismét népszerű művésszé vált, milliárdos vagyonnal.

Michael Jackson


A vietnami fővárosban, Hanoiban Jackson dalaiból szerveztek előadást, míg a japán fővárosban 10 ezer jelentkezőből 50 szerencsés rajongó tölthetett el egy estét szombatra virradóra az énekes Amerikából odaszállított bútorai és tárgyai között a Tokyo Towerben.

"A nyugati kultúrákban élők számára kicsit furcsának tűnhet ez az ötlet, de Japánban igen fontos az a hagyomány, amely szerint a gyászolók elhunyt szeretteik dolgai között töltik el az időt az évfordulókon" - mondta Takamura Hirojuki a Tokyo Tower illetékese.

Michael Jackson hirtelen bekövetkezett halála világszerte gyászhullámot váltott ki. Az énekes akkoriban épp visszatérésére készült, hogy új életet leheljen a többek között gyermekmolesztálási vádaktól megtépázott karrierjébe. Egy év múltán a régen a pop királyaként emlegetett énekest ismét rajongják, adósságai pedig a múlté.


A Billboard magazin becslései szerint Jackson halála után több mint egymilliárd dollárt (mintegy 232 milliárd forintot) "keresett". Ebből az albumeladások 383 millió dollárral, a This Is It című film pedig közel 400 millió dollárral vették ki részüket.

 

Michael Jackson1Az énekes hagyatéka kezelőinek mindeközben egy dokumentumfilmmel gyűlik meg a bajuk, a King of Pop (A pop királya) pénteken Japánban mutatkozik be, a képviselők szerint viszont tévesen azt a benyomást kelti, mintha jóváhagyott alkotásról lenne szó. "Ebben a filmben törvényesen nem használhatják Michael egyik dalát vagy felvételét sem" - írták levelükben a hagyatékkezelők.
A Jackson klán Indiana állambeli otthonában, Garyben az énekes anyja, Katherine Jackson leplez le szobrot az előtt a ház előtt, ahol a Jackson 5 több évtizede karrierjét kezdte. A szoboravatást megemlékezés és gyertyás virrasztás követi, zárásként pedig felcsendül a We Are The World című dal. Az elhunyt híresség gyerekei - Prince Michael, Paris és Blanket - a nyilvánosságtól távol maradva tölti a pénteki napot Garyben.

Kinyitja kapuit a látogatók hada előtt a Forest Lawn temető, ahol Michael Jackson nyugszik. A mauzóleumba azonban nem engedik be a tisztelőket, és kitiltották a lufikat, galambokat, rádiókat, valamint a gyertyákat.

Michael Jackson apja, az énekes által nem kedvelt Joe Jackson a Beverly Hills Hotelben Forever Michael (Örökké Michael) címmel segített emlékkoncertet szervezni június 26-ra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite