2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonEgyeztetést követel a kormánytól a LIGA

Egyeztetést követel a kormánytól a LIGA


A LIGA Szakszervezetek felszólítja a kormányt a szociális partnerekkel való egyeztetés azonnali megkezdésére az új munka törvénykönyve tervezetének visszavonására, a többkulcsos, progresszív adórendszer visszaállítására és arra, hogy nézzenek őszintén szembe az elmúlt egy év kormányzati politikájával és hibáikat belátva, helyezzék azt új alapokra.

liga


Az érdekvédelmi szervezet szerdai közleményében azt írta: "a LIGA Szakszervezetek ismét beigazolódottnak látja, hogy a kormány a súlyosan elhibázott adópolitika következményeit a munkavállalókkal akarja megfizettetni".


A LIGA szerint a nyilvánosságra került 2012-es költségvetés tervezési köriratából nemcsak az olvasható ki egyértelműen, hogy új munkahelyek teremtése helyett a kormány a költségvetési szerveknél leépítéseket vár el, hanem az is, hogy semmilyen béremelést nem tervez. Ez pedig figyelembe véve az inflációt az jelenti, hogy akiknek megmarad az állása, azok is reálkereset veszteséggel kell, hogy számoljanak jövőre - teszik hozzá.


A szakszervezet szerint a kormány nem először kerül abba a helyzetbe, hogy saját döntéseinek következményeként kénytelen megszorításokat alkalmazni, annak ellenére, hogy retorikájában messze elkerüli ezt a kifejezést. "Tovább azonban nem lehet elvárni a magyar munkavállalóktól, hogy pusztán lelkesedésből elfogadják jogaik és javaik csökkentését, miközben a szemükbe hazudva mindezt strukturális átalakításnak és gazdasági szabadságharcnak titulálják" - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite