2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgy fényűző este a tánc jegyében

Egy fényűző este a tánc jegyében


A II. Medalion Gála felejthetetlen élményt nyújtott november 6-án este a József Attila Művelődési és Konferencia Központba ellátogató közönség számára.

Medalion Gála

Ez az este valóban a kikapcsolódásról szólt: hamisítatlanul pezsdítő esti program, amely egyben utazás a tánc és a ritmusok világába. Ezt nyújtotta a Medalion táncgála a salgótarjáni közönség számára múlt szombat este a Művelődési Ház színháztermében.


A dekoráció is mutatta, alapos előkészület előzte meg a Gálát: ezüstös-kékes fénysávok adták meg az alaphangulatot, amelyet csak fokoztak a színpadon bemutatott jobbnál-jobb produkciók.


A táncegyesület estjét Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester nyitotta meg. A városvezető köszöntőjében hangsúlyozta a tánc szerepét: - Azt az egyedi tartást, amelyet a fiatalok a táncórák alatt sajátítanak el, egész életükben megőrzik és ez nemcsak fizikumukra, hanem személyiségükre is igaz - fogalmazott, majd köszönetet mondott Juhász Amarilla és Kéri Szabolcs táncpedagógusoknak, akik úgy döntöttek, visszahozzák Salgótarjánba, és itt, szülővárosukban kamatoztatják azt a tudást, amelyet először itthon, Salgótarjánban majd a szombathelyi főiskolán sajátítottak el.


A program sztárvendége Budai László argentintangó-világbajnok volt, aki partnerével mutatta be a latin tánc érzékiségét. Szintén vendégként lépett színpadra a Botafogó Együttes. A „hazaiak" is számos lehengerlő koreográfiát mutattak be: láthattuk az Augusztus 20-i városi ünnepségre készített Magyarország című produkciót és a Látványtánc Európa Bajnokságon aranyérmet hozó Rosalinda címet viselő szamba-koreográfiát. Emellett négy új programot készítettek az estére: volt egy lányformáció, egy Hegedűvarázs című produkció a legkisebbek előadásában, egy karibi mix és egy modern slágerekre készített koreográfia.


A Medalion Táncsport Egyesület minden belépőjegy árából 500 forintot a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak ajánlott fel, így összesen 175 ezer forintot juttatnak el a Magyar Vöröskereszt segítségével a károsultaknak.

 

Nógrád24.hu

 

2010-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite