2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonEgyhangúlag megszavazták az államadósságot vizsgáló albizottság jelentését

Egyhangúlag megszavazták az államadósságot vizsgáló albizottság jelentését


Egyhangúlag megszavazták az államadósságot vizsgáló albizottság jelentését a testület tagjai az albizottság vasárnapi ülésén. Az albizottság az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési, valamint az alkotmányügyi bizottságához fordul majd, hogy a 2002-2010 közötti jelentős államadósság-növekedés miatt a politikai felelősség mellett az akkori szocialista-szdsz-es kormányok jogi felelősségrevonási lehetőségét is megvizsgálja a két parlamenti bizottság.

Államadósság


Az albizottság jelentését a testület fideszes, KDNP-és honatyái és az albizottság független képviselője egyhangúlag, hét igennel szavazta meg, a testület jobbikos tagja külföldön tartózkodik. Az albizottság munkájában nem vesznek részt sem szocialista, sem LMP-és képviselők.


Szijjártó Péter (Fidesz), az albizottság alelnöke a parlamenti testület ülésén kiemelte: a 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság munkája során bebizonyosodott, hogy az elmúlt nyolc év szocialista-szabaddemokrata kormányai politikai bűnt követtek el Magyarországgal szemben. Bebizonyosodott, hogy ezek a kormányok eladósították az országot elhibázott, rossz gazdaságpolitikai döntéseikkel, így az államadósság mértéke a korábbi GDP-arányos 53 százalékról 80 százalékra emelkedett 2010-re - húzta alá.

 

Államadósság001


Szijjártó Péter rámutatott: szükség van arra, hogy a parlament alkotmányügyi, valamint számvevőszéki és költségvetési bizottsága vizsgálja meg, hogy a jogszabályi környezet lehetőséget ad-e az államadósság növelése esetében a jogi felelősség megállapítására.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-07-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite