2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonEgy hónap alatt három magyar halt meg Horvátországban

Egy hónap alatt három magyar halt meg Horvátországban


Egy hónapon belül három magyar állampolgár halt meg Horvátországban, egyikük motoros balesetben, amelyet társa kamerával is rögzített - tájékoztatta a zágrábi magyar konzul kedden az MTI-t.

horvatorszag

Juhász Zoltán elmondta: a múlt héten egy 54 éves férfi Rijeka közelében felhevült testtel ugrott a tengerbe, s emiatt végzetes infarktust kapott. Néhány nappal korábban egy 72 éves magyar férfi a dalmáciai Podgorában a szállodai szobájában természetes halállal hunyt el.

Életét vesztette Dubrovnikban június elején egy 36 éves motoros is. A férfi valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett a városon átvezető Franjo Tudjman hídon, emiatt elvesztette az irányítást a járműve felett, felborult, és a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

Juhász Zoltán az eset kapcsán elmondta: gyorshajtást bizonyíthatja, hogy a tragédiával végződő esetet kamerájával rögzítette az elhunyt motorostársa.

A zágrábi konzul arra hívta fel a figyelmet, hogy a külföldön balesetet szenvedett vagy elhunyt magyar állampolgárok ápolási, szállítási költségei - megfelelő biztosítás hiányában - jelentős összegre rúghatnak.

Ha valaki nem rendelkezik utasbiztosítással, de súlyos balesetet szenved, az életmentésért, sürgősségi ellátásért Horvátországban sem kell fizetnie. Az ápolási költségeket azonban már csak a megfelelő szintű biztosítás fedezheti.

Halálesetnél a holttest hazaszállításának költségeit az európai betegbiztosítási kártya alapján nem fizetik ki, csakis a megfelelő utasbiztosítás nyújt erre fedezetet. A konzul arra is figyelmeztetett: nagyon sokan még mindig úgy gondolják, hogy velük nem történhet semmi, ezért nem kötnek biztosítást, pedig akár a pénzük, irataik elvesztése is csak pénzzel pótolható.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite