2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonEgy járókelő talált rá a merevrészeg, földön fekvő Kiss Ernőre!

Egy járókelő talált rá a merevrészeg, földön fekvő Kiss Ernőre!


Kiss ErnőKórházba került Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornok, akit az éjszaka találtak meg vérző fejjel a XII. kerületben - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból szerdán. A nol.hu portál információja szerint a tábornok részeg volt. Az MTI-nek a neve elhallgatását kérő informátor azt mondta: egy járókelő talált rá Kiss Ernőre, ő értesítette a rendőröket. A rendőrök kimentek a helyszínre és mentőt hívtak a földön fekvő tábornokhoz, akit végül az Állami Egészségügyi Központba szállítottak.


A nol.hu információ szerint "merevrészegen, mezítláb, zokni és cipő nélkül, vérző fejjel talált egy tábornokot a rendőrjárőr Budapesten, a XII. kerületben". Az atv.hu információi szerint félmeztelenül, öntudatlan állapotban találtak rá a tábornokra.

Kiss Ernő ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőpere múlt pénteken kezdődött el a Fővárosi Bíróságon. A nyomozó ügyészek szerint 2007. november 23-án hajnalban, az akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitányság élén álló dandártábornok, aki korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot is vezette, részegen nekihajtott több parkoló autónak, majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy "alteregója" követte el a cselekményeket. A tábornok a bíróságon nem tett vallomást, de tagadta bűnösségét, és arra utalt, hogy a történtek mögött haragosai állhatnak, akik a rendőrség, illetve a szervezett alvilág köreiből kerülhetnek ki.


A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

Legutóbb februárban került a figyelem középpontjába Kiss Ernő, akkor alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök a III. kerületben. Kiss Ernőt akkor vérvételre előállították, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök.

2010-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite