2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonEgymáshoz láncolták magukat LMP-sek a Közgép központjánál

Egymáshoz láncolták magukat LMP-sek a Közgép központjánál


Az LMP több képviselője és körülbelül két tucat aktivistája hatolt be a Közgép Zrt. budapesti, XXIII. kerületi központjába szerda délelőtt. A demonstrálók egymáshoz láncolták magukat, és a bejárati sorompónál leültek a földre.

lmp_dem0711


Jávor Benedek frakcióvezető az MTI-nek azt mondta, akciójukkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy "ma egy szűk oligarchacsoport irányítja az országot, Simicska Lajos tulajdonos és Nyerges Zsolt elnök pedig átvette az irányítást a gazdasági élet felett".


A párt parlamenti képviselői közül Jávor Benedek mellett Karácsony Gergely, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid, Vágó Gábor, Szél Bernadett, Szilágyi László, Kukorelly Endre és Scheiring Gábor vesz részt a demonstrációban. A cég bejáratánál két-két aktivista "Itt tűnik el a pénzed!" illetve "Nem leszünk Simicska-gyarmat!" feliratú transzparensekkel állt.


A sorompón belül, az út két oldalán csendben ülő LMP-sek kezében kisebb táblák voltak, többek között "Elég volt az oligarchákból", "Fideszes pénzszivattyú" és "Magyar közgéptársaság" feliratú táblákat tartanak az ölükben. Az LMP-sek nem zárták el a közlekedés elől a bejáratot, az autók is áthajtottak közöttük. Eközben Palotás Gábor munka és tűzvédelmi igazgató megkérte a demonstrálókat, hogy hagyják el a területet, mert a telep területén munka zajlik és tettük balesetveszélyes.


A Közgép épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Heltai László, a párt szóvivője azt mondta, békés demonstrációjukkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy "ma Magyarországot oligarchák irányítják és nem a választott kormány". Az LMP szóvivőjét kérdezték Orbán Viktor miniszterelnök és Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes június 4-i parlamenti vitájáról is, amikor a kormányfő kijelentette: ha Karácsony Gergely szabálytalanságot észlel, a hatóságokhoz kell fordulnia. Erre Heltai László azt mondta, feljelentést tesznek majd a gyanús ügyekben. Hangsúlyozta, hogy olyan esetekben élnek a feljelentéssel, ahol megalapozott információik vannak, de ilyen ügyet nem tudott megnevezni.

 

lmp_dem0711_001


Kérdésre válaszolva a politikus kijelentette, semmiféle jogszabálysértést nem követtek el azzal, hogy beléptek a cég területére. Szavai szerint tettük nem magánlaksértés, és nem is hatoltak be a területre, mert képviselőik és aktivistáik a „kapuban ülnek". A demonstrációt addig akarják tartani, amíg a közvélemény nem értesül céljaikról - közölte zárásként.


A sajtótájékoztató után kevéssel egy kisteherautó érkezett volna a céghez, de azt az alkalmazottak a balesetveszély miatt nem engedték átgördülni a demonstrálók között. A párt szerda reggel közleményben tudatta: "véget akarunk vetni annak, hogy miközben újabb adókat és megszorításokat vezetnek be, addig számolatlanul öntik a milliárdokat a Simicska-Nyerges cégekbe".


Hozzátették: Orbán Viktor hiába mondta azt a 2010-es választás éjszakáján, hogy a választók megdöntötték az oligarchák rendszerét, mert valójában ekkor jött csak el az ő idejük. "Ma szinte mindenki, aki közpénzek elosztásáról dönt, Simicska vagy Nyerges embere, legyen szó az állami cégek, az EU-s forrásokat elosztó fejlesztési ügynökség vagy a közbeszerzések és a gazdasági verseny tisztaságát felügyelő intézmények vezetőiről" - tették hozzá.


Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Beliczay László

 

2012-07-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite