2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgy mezőgazdasági épület és egy munkagép égett Nógrád megyében

Egy mezőgazdasági épület és egy munkagép égett Nógrád megyében

Teljes terjedelmében lángolt egy kétszáz négyzetméter alapterületű mezőgazdasági melléképület és egy munkagép pénteken késő este Bánk külterületén - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

tuzesetbankon


Az állattartás és terménytárolás céljára használt fa szerkezetű épület teljes terjedelmében lángokban állt a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak kiérkezésekor, majd a felderítés során egy lángokban álló homlokrakodó munkagépet is talált az egység, ezért további tűzoltóerőkre volt szükség az oltáshoz.

tuzesetbankon1

A váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság egy gépjárműve és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata vonult a helyszínre, emellett a balassagyarmati tűzoltóság vízszállító gépjárművét is riasztották az oltáshoz szükséges nagy mennyiségű víz biztosítása érdekében. A tűzoltók munkáját nagyban nehezítette a folyamatosan fennálló omlásveszély, - az épületbe való behatolás körülményes volt a nagyméretű lehulló darabok miatt.

tuzesetbankon2

Az egységek az épület veszélyes elemeit eltávolították, a lángokban álló terményt ezzel párhuzamosan folyamatosan hűtötték és kihordták az épületből, s végül közös erővel - négy vízsugárral és kéziszerszámokkal - eloltották a tüzet. A mezőgazdasági melléképületben tárolt állatok nagy részét a tűzoltók kiérkezéséig kimentették a helyszínen tartózkodó civilek, mindössze három sertés esett áldozatául a lángoknak. A tűzeset keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség.


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

2015-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite