2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgymilliárd forint értékben újultak meg mellékutak Nógrád megyében

Egymilliárd forint értékben újultak meg mellékutak Nógrád megyében


Tizenöt kilométernyi szakaszon, egymilliárd forint értékben újultak meg mellékutak Nógrád megyében a 2013 őszén indított országos útfelújítási program keretében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön.

21-es főút

Képünk illusztráció!


Mint írják, még 2013-ban elkészült az ilinyi bekötőút 1,1 kilométeres, az Alsópetény és Keszeg közötti útvonal egy kilométeres, a 21-es számú főúton a Tar és Mátraverebély közötti 4,9 kilométeres, valamint a Horpács és Borsosberény közötti út 2,5 kilométeres szakaszának rekonstrukciója.


A napokban fejeződött be a februárban megkezdett kivitelezés a bujáki bekötőúton és egy szarvasgedi összekötő úton. A bujáki bekötőút 4,7 kilométeres szakasza bruttó 367 millió forintból újulhatott meg, a szarvasgedei mellékút 240 méteres belterületi és 560 méteres külterületi szakaszának rekonstrukciója pedig bruttó 54 millió forintba került.


Az útfelújítási program kerete országosan 34 milliárd forint. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Nógrád megye leromlott mellékúthálózatára való tekintettel a megvalósult 15 kilométernyi felújításon felül ebből a programból sikerült forrást biztosítani az Egyházasdengeleg és Szirák közötti út 1,7 kilométeres szakaszának felújítására.


Jelenleg ennek előkészítése van folyamatban, és a kivitelezés is megvalósul még ebben a félévben - teszik hozzá. A fentiek mellett 2012-2013-ban a Regionális Operatív Program (ROP) támogatásából négy útszakasz összesen 32,5 kilométer hosszon újulhatott meg, és még idén elkészül a Kálló belterületéről Verseg irányába tartó út Nógrád megyei szakaszának rekonstrukciója is közel négy kilométer hosszon - írják.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite