2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgymilliárd forint értékű útfelújítás kezdődik Nógrád megyében

Egymilliárd forint értékű útfelújítás kezdődik Nógrád megyében


Egymilliárd forint értékben kezdődnek útfelújítások Nógrád megyében októberben: a felújításokat hét helyszínen, összesen 15 kilométernyi szakaszon végzik el - mondta a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, megyei útügyi miniszteri biztos szerdán Salgótarjánban.

Becsó Zsolt003


Becsó Zsolt sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kormány arra törekszik, hogy a szükséges források előteremtésével középtávon elvégezze az úthálózat rendbetételét, a legégetőbb problémák kezelésére országos útfelújítási program indul 33 milliárd forintos kerettel.


A beavatkozások országosan közel 530 kilométeren javítják majd tartósan az utak állapotát, Nógrád megyében hét útszakasz újul meg 1,043 milliárd forintból - közölte a biztos.


A 21-es főúton Mátraszőlős és Mátraverebély között felújító aszfaltréteget kap a teljes útpálya, és megjavítják az út kátyúzással már nem helyrehozható széleit is. Megújul az ilinyi bekötőút, ahol Becsó Zsolt tájékoztatása szerint már a buszok sem tudtak közlekedni. A további munkák Keszeg és az alsópetényi csomópont között, Borsosberény és Horpács között, Szarvasgede bel-, illetve külterületén, valamint a bujáki bekötőút egy szakaszán zajlanak.


Becsó Zsolt elmondta: a közbeszerzés keretében már megkezdődtek a konzultációs eljárások. Kivitelezésre alkalmas időjárás esetén október 20-a után kezdődnek és novemberben fejeződnek be a munkák. Kivétel ez alól a bujáki szakasz, ott csatornaberuházás miatt tavasszal végzik el a felújítást.


Az útügyi biztos arra is kitért, hogy Nógrád megye úthálózatán 2006 és 2010 között, a szocialista kormány időszakában 5 milliárd 520 millió forint értékű felújítást végeztek el, 2010 és 2013 vége között ez az összeg 7 milliárd 136 milliárd forint.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite