2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgymilliárd forintos csatorna-beruházás kezdődhet Bujákon

Egymilliárd forintos csatorna-beruházás kezdődhet Bujákon


A Nógrád megyei Buják önkormányzata 1,1 milliárd forint értékű csatorna-beruházást kezd meg ősszel. A szennyvíz elvezetésére, tisztítására 994 millió forintot nyert a falu a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán - tájékoztatta a település jegyzője szerdán az MTI-t.

buják


Tóth Kálmán elmondta: a dél-nógrádi falu hét éve pályázik a fejlesztésre, a korábbi években hét pályázatukat utasították el.
Közölte: a teljes beruházási összeg 88,5 százalékát nyerték el, a fennmaradó részre az EU önerő alapból igényelnek még támogatást, illetve a lakosság egy része már megkötötte a lakástakarék-pénztári szerződéseket, és belépett a víziközmű társulatba.
A jegyző tájékoztatása szerint Buják mintegy kétezer lakójának fele döntött eddig így, de folyamatosan csatlakozhatnak a többiek is.


A kiépülő szennyvízhálózat ellátja majd az önkormányzati intézményeket, valamint a honvédségi üdülőt és lakótelepet.
A beruházás a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után, az ősszel kezdődik, és egy évig tart - mondta a jegyző.
Bujákhoz közel, öt településen, Szirák térségében április végén kezdődtek 2,2 milliárd forint összértékben csatornázási munkák. A beruházás nyitórendezvényén Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke az MTI-nek elmondta: a dél-nógrádi terület fehér foltnak számított csatornázottság szempontjából 2010-ig, mert Pásztótól délre - Kozárd kivételével - nincs olyan település, ahol ez a beruházás megtörtént volna, miközben az 1990-es évek végétől a megye más részein kiépítették a hálózatot.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-05-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite