2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgymilliárd forintos fejlesztés Hollókőn

Egymilliárd forintos fejlesztés Hollókőn


Hollókő01Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztést valósítanak meg a világörökség részeként számon tartott Nógrád megyei Hollókőn, az interaktív program a népi hagyományokra épül - jelentette be a Nógrád megyei önkormányzat elnöke a településen tartott sajtótájékoztatón.

Becsó Zsolt (Fidesz) elmondta: az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség 993 millió forintos támogatással akciótervként javasolta a programot, a végleges döntést a kormány hozza meg. Az összesen 1 milliárd 30 millió forintos projekthez Nógrád megye és Hollókő önkormányzata közösen biztosítja az önerőt - tette hozzá. Az elnök közölte: a harmadik-negyedik negyedévben indítanák a közbeszerzési eljárásokat, és két éven belül megvalósulhat a program, amellyel az évi százezres látogatói számot 180 ezerre növelnék. A fejlesztéssel mérsékelni akarják a szezonalitást, emelni a tartózkodási időt, és elérni, hogy a mostani 200 mellett újabb kereskedelmi szálláshelyek jöjjenek létre, de utóbbit már a magánszférának kell megoldania - tette hozzá.


A "Próbáljon szerencsét Hollókőn" elnevezésű program célja, hogy a látogatók élményszerűen átélhessék a korábbi korok megelevenedett életét, részei legyenek az egykori paraszti világ hétköznapjainak, a palóc szokásoknak, hagyományoknak. A turisták egy népmesébe csöppennek majd, és elindulnak a mesebeli hétpróbára. A látványosság része lesz a Mulatós ház, a Gasztronómiai kóstolóudvar, a Kézművesház, a Szerelemház, a Palóc kultúra központja, vagy a Palóc olimpiai park. Szabó Csaba (Fidesz), Hollókő polgármestere azt emelte ki, hogy a látogatók minél jobb kiszolgálásával a munkahelyteremtést is segíti a beruházás, ami erősíti azt a törekvést, hogy Hollókő élő falu maradjon.


Nagy Andor (KDNP), a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnöke úgy fogalmazott: "addig nem nyugszik", amíg nem lesz Hollókőn egy szálloda, egy háromcsillagos, 100 férőhelyes ökohotel, ahol jó minőségű palóc ételek várják a vendégeket. Nagy Andor ennek kapcsán arra is kitért, hogy szemléletváltásra van szükség az örökségvédelemben, példának hozta Athént, ahol ezeréves műemlékek között működnek szállodák és éttermek.

 

2010-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite