2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgymilliárd forintot nyert Nógrád megye

Egymilliárd forintot nyert Nógrád megye


Nógrád megye kilenc veszélyeztetett településén összesen 1 milliárd 25 millió forint értékben kezdődnek meg vízvédelmi beruházások, a munkák döntő többsége 2012 nyár végére be is fejeződik - mondta Becsó Zsolt, az Észak-Magyarországi Fejlesztési Tanács (ÉMFT) elnöke pénteken.

Nógrád megye, térkép

Becsó Zsolt a salgótarjáni sajtótájékoztatón közölte: Nógrád megye szempontjából kiemelkedő jelentőségű a tanács döntése.
Mint ismertette: a helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek rekonstrukciójára kiírt pályázatra a régióból 93 pályázat érkezett, a támogatási igény meghaladta a 9,6 milliárd forintot. A feltételeknek 39 pályázat felelt meg, és valamennyi nyert is, ugyanis az eredeti 3 milliárdos keretet 4 milliárdra emelte meg a tanács.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 28, Hevesből 2, Nógrádból 9 pályázat nyert, a támogatási intenzitás 100 százalékos, vagyis a beruházásokat önerő nélkül valósíthatják meg az önkormányzatok - tette hozzá.

A beruházások keretében Ipolytarnócon árvízvédelmi rendszert építenek ki az Ipoly folyó mellett, Pásztó hasznosi városrészében a Kövicses patak medrét mélyítik, Nagylócon és Ecsegen árvízcsúcs-csökkentő tározót, Nógrádsipeken és Mihálygergén záportározót építenek, Szurdokpüspöki a Zagyva folyót érintő vízvédelmi munkához kapott támogatást.

Két pályázatot a KÖVIZIG adott be: Szécsényben a Szentlélek patakon egy új szelvényű szakaszt váltanak ki, Mátraverebélyben pedig a száraztározó műtárgy-rekonstrukciója valósul meg.

Becsó Zsolt azt is elmondta: néhány héten belül újabb döntéseket hoz a fejlesztési tanács egy szintén 4 milliárdos keretről, várhatóan 65-70 projekt kap majd támogatást hasonló beruházásokra.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite