2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonKormányellenes tüntetés

Egymillióan a Sajtószabadságért: Kormányellenes tüntetés


Elkezdődött az Egymillióan a Sajtószabadságért mozgalom kormányellenes tüntetése amelyet a „Nem tetszi a rendszer" címmel hirdetett meg a Facebookon szerveződő civil mozgalom. Csákányi Eszter és Kulka János a két műsorvezető.

demonstráció1023


A HÍR PORT24 tudósítója szerint több ezres tömeg gyülekezik az Egymillióan a sajtószabadságért csoport által "Nem tetszik a rendszer?" címmel meghirdetett tüntetésen az Erzsébet híd és az Astoria között, a Szabad Sajtó útján. Fiatalok, idősek egyaránt, jelen vannak, de látni tűzoltó és rendőr egyenruhában érkezőket is. Megjelent a demonstráción Árok Kornél által életre hívott a Szolidaritás Mozgalom. A megjelentek „Szolidaritás", „Demokráciát!", „Ápolót a Hazának, hazát az ápolónak" transzparenseket tartanak, de látni egy „Dögölj meg Orbán!" és „Orbán takarodj!" táblát is.

A tüntetés hátteréül egy egy '56-os lyukas zászló szolgál, aminek a közepébe narancsot applikáltak. A plakátok szintén a "narancsuralom-ellenesség" jegyében készültek. Néhány példa: "Kokirikú" felirat mellett Orbán és Rákosi feje összemontírozva; "A nemzeti kisgömböc rémálma: a jogállam"; "Ha nem zárjuk el a csapot, narancslébe fullad az ország; egy másik transzparens pedig Esztergomot élteti.

A szervezők „Press Card"-ot osztogatnak, mindenki a szabad sajtó képviselője lehet jelképesen. Tudósítónk a Gyurcsány-fan értemiség több tagját, így Bauer Tamást és Dániel Pétert is felfedezte a tömegben, de itt van a 4. Köztársaság Csoport (4 K) is. A műsorvezető ma délután Kulka János és Csákányi Eszter.

 

HÍR PORT24
Fotó: Koszticsák Szilárd - MTI

 

 

2011-10-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite