2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgymillió hatszázezer forint a Gabora Gála bevétele

Egymillió hatszázezer forint a Gabora Gála bevétele


Gabora gálaEddig egymillió hatszázezer forint a salgótarjáni Gabora Gála bevétele; a sztárok részvételével zajló hagyományos jótékonysági futballtorna bevételét minden évben egy-egy intézmény kapja, idén a Gagarin Általános Iskola sportudvarát újítják fel a pénzből. Gabora János, a rendezvény névadó szervezője elmondta: ez az összeg reményei szerint még sokkal nőhet, hiszen folyamatos a licitálás a tavaly 90 éves SBTC labdarúgói által dedikált labdára és a Dzsudzsák Balázs által felajánlott mezre.


A két sportereklyét a nyári szünetig állítják ki a Gagarin aulájában, az utolsó kicsengetésig lehet rájuk jelentkezni, a licit jelenleg 130 ezer forintnál tart - mondta Gabora János. A január első szombatjain zajló focigálát 1989-ben szervezték meg először, a rendezvény azóta több mint 50 millió forinttal segítette a salgótarjáni gyerekeket. Döntően iskoláknak juttatják el a torna bevételét, de támogatták már az SBTC utánpótlás csapatait, vagy a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályát is.


Az idei, 19. jótékonysági Gabora Gálát az az Újpest nyerte, amely tavaly még 3:0-ra elvérzett a Ferencváros ellen a döntőben. A többek között Véber Györggyel, Szanyó Károllyal, Egressy Gáborral, Sebők Vilmossal, Mészöly Kálmánnal felálló Újpest a idén a Videotont győzte le büntetőkkel. A torna gólkirálya az 5 gólos Szanyó Kálmán lett. Az idei gálán pályára lépett Salgótarjánban Nyilasi Tibor, Ebedli Zoltán, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Disztl Péter, Halmai Gábor, Illés Béla, Hajdu Attila vagy Bicskei Bertalan is.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite