2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgy nap, három ittas gépjárművezető Nógrád megyében

Egy nap, három ittas gépjárművezető Nógrád megyében


A szécsényi rendőrök „Finn módszerrel" ellenőrizték és szűrték ki a forgalomból a magukra és másokra is veszélyt jelentő szabálytalankodókat - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

police_nogradmegye


Nógrád megyében az ittas járművezetők kiszűrése érdekében évek óta az úgynevezett „Finn módszeres" ellenőrzést használják. Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek. Lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.


A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2018. augusztus 29-én tartottak ilyen jellegű ellenőrzéseket, mely során először 9 óra 30 perckor egy gépjármű vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A rendőrök a férfival szemben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.


Szintén Szécsény belterületén 9 óra 35 perckor egy gépkocsival közlekedő férfinál lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. Ezt követően Endrefalván, a Besztercebánya úton 12 óra 42 perckor egy gépjármű vezetőjénél merült fel a gyanúja annak, hogy ittasan ült volán mögé. Mindkét esetben a sofőröket a rendőrkapitányságra előállították, ahol az elvégzett mérések eredménye is pozitív lett, ezért a hatóság tagjai a férfiak ellen büntető feljelentést tettek.


Kérjük, hogy önmaguk és mások életének, testi épségének megóvása érdekében ittas állapotban ne vezessenek, és figyelmeztessék erre rokonaikat, családtagjaikat is! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

 

Forrás: POLICE

2018-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite