2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgy napon belül négyszer vezetett ittasan egy férfi Nógrád megyében

Egy napon belül négyszer vezetett ittasan egy férfi Nógrád megyében


A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves Nógrád megyei férfival szemben, akit a rendőrség egy nap alatt négyszer is ittas vezetésen ért - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön.

rendor1

Képünk illusztráció!


Bóna Gyula elmondta: a vádlott január 27-én 23 óra körül Balassagyarmat lakott területén ittas állapotban vezette a tehergépkocsiját, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták. A vérvétel után kiderült, hogy a vérében 2,56 gramm/liter volt az etilalkohol-koncentráció, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. A rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.


Az intézkedést követően rövid időn belül még három alkalommal érték ittas vezetésen a rendőrök a férfit, ugyanis az elkövető a rendőrkapitányságra történt előállításait követően mindig visszament a közúti ellenőrzések helyén hagyott tehergépkocsihoz, majd azt ismét ittasan vezette.


A legutolsó tettenéréskor megállapították, hogy az előző előállítását követő időszakban további szeszes italt is fogyasztott, mert ekkor a véralkohol-koncentrációja már 3,23 gramm/liter volt. Mint a főügyész elmondta, a férfit ezen esetek előtt alig egy héttel is tetten érték, és korábban is állt bíróság előtt ittas vezetés miatt. Akkor a bíróság pénzbüntetésre ítélte, és eltiltotta a közúti járművezetéstől.


Mivel ez sem tartotta őt vissza, az ügyészség most végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta - közölte a főügyész.


Forrás: MTI

 

2018-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite