2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonEgyre népszerűbb a cafeteria a kkv-k körében

Egyre népszerűbb a cafeteria a kkv-k körében


cafeteriaBár még nem zárult le minden cégnél a cafeteria-nyilatkozatok leadási határideje, azonban a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban a béren kívüli juttatások kismértékű növekedésére lehet számítani - közölte a K and H csoport saját, tavaly decemberi felmérésére hivatkozva.


A K and H 2010 december elején 700 kkv vezetőt kérdezett meg arról, a következő egy évben hogyan alakulnak a cégnél a béren kívüli juttatások. A válaszokból kiderül, hogy az idén növekedhet a béren kívüli juttatások nagysága, a tavaly év eleji 54 százalékos mélypontról 63 százalékra nőtt azon cégek aránya, amelyek valamilyen juttatást nyújtanak majd ebben az évben a munkavállalóknak - idézi a közlemény Németh Lászlót, a K and H kkv marketing főosztályának vezetőjét.


A béren kívüli juttatásokon belül egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legfontosabb elem, a közlekedési költségtérítés a második legnépszerűbb cafeteria juttatási forma. Ennél az elemnél a középvállalatok aránya kiugró, közülük durván minden második cég számol ezzel a juttatási formával. Minimális csökkenéssel ugyan, de 17 százalékkal őrzi harmadik helyét az üdülési csekk, illetve felzárkózott hozzá a pénzbeli jutalom is, amelyet ugyanilyen arányban terveznek adni a cégek a munkavállalóknak.
"A magánnyugdíjpénztárakat érintő változások rányomták bélyegüket a cafeteria-rendszer keretében nyújtható nyugdíjpénztári befizetésekre is, hiszen az elmúlt időszakhoz képest itt történt a legnagyobb csökkenés: 19-ről 11 százalékra csökkent az önkéntes nyugdíjpénztári befizetést nyújtani tervező vállalkozások aránya" - közölte Németh László a közleményben.


Az idei cafeteria-rendszer újdonsága, a Széchenyi Pihenő kártya ezzel szemben egyelőre nem váltott ki túl nagy reakciót a kkv-k körében, hiszen csupán 1 százalékuk jelölte meg választott juttatási formaként. Ez azonban összefügg azzal, hogy a felmérés idején még nagyon kevés információ állt rendelkezésre erről a cafeteria-elemről, és jelenleg is csak annyit tudni, hogy a második félévben vezetik majd be.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite