2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonEgyre több a koccanásos baleset a jeges utakon

Egyre több a koccanásos baleset a jeges utakon


hókotró01Budapesten és az ország más részein is ónos eső hullik, egyes helyeken havazik. Az időkép.hu információi szerint Debrecen környékén roskadoznak a kisebb fák, bokrok a jég súlya alatt.


Somogyban ónos eső, havazás nehezítette a közlekedést; több autó koccant, mások keresztbe fordultak az úton, a déli órákig egy helyszínen történt könnyebb sérüléssel járó baleset - közölte Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.


Sok a koccanásos baleset

Az M7-es autópályán több koccanásos, de személyi sérülés nélküli baleset is történt; egyik sem okozott fennakadást az autópályán - mondta a sajtóreferens, hozzátéve: a megye más útjáról is kaptak jelzést a csúszós út miatti koccanásokról, kicsúszásokról, kamionok keresztbe fordulásáról. Karsay Kornél felhívta a figyelmet arra, hogy az autópályán sem tanácsos 50-60 kilométeres tempónál nagyobb sebességgel haladni.


Hajnal óta folyamatosan sózzák, takarítják az utakat. Kaposvár, Nagyatád, Mernye és Igal térségében az ónos eső, a Balaton térségében, valamint Csurgó és Marcali környékén a havazás lassítja a közlekedést. Hozzátette: a megyében estére 5-15 centiméter hó is eshet.


Csak kisebb fennakadásokat okoz a folyamatosan eső hó Győr-Moson-Sopron megyében - közölte a Magyar Közút Zrt. szerda délután. A Kisalföld Volánnál már okoz nehézségeket a hó.


Sopron közelében, a vejkei dombnál több, nyári gumival útnak induló teherautó is elakadt a hóban, míg a várost elkerülő úton egy keresztbe fordult kamion okozott egy ideig forgalmi akadályt. Pannonhalmán a várhoz és Győrújbarát hegyesebb részére már nem tudnak bejutni a Kisalföld Volán buszai, a délelőtt még pár perces késések pedig már 15-20 percesre nyúltak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite