2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgy szarvasbikát lőttek le az orvvadászok Nógrád megyében

Egy szarvasbikát lőttek le az orvvadászok Nógrád megyében

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orvvadászat és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást H. László 39 éves somoskőújfalui, valamint Gy. Zoltán 59 éves salgótarjáni lakos ellen.

szarvasbika

Fotó: Police.hu


A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2014. szeptember 25-én az esti órákban érkezett a névtelen bejelentés a rendőrségre, miszerint két férfi engedély nélkül vadászott az egyik Salgótarjánhoz tartozó erdőrészben. A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Lászlót és Gy. Zoltánt. A két férfi lakóhelyén megtartott házkutatáson a rendőrök nagy mennyiségű szarvashúst találtak.

szarvasbika1

Fotó: Police.hu


A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak 2014. szeptember 24-én a kora esti órákban Salgótarján külterületén az egyik vadásztársaság erdőterületén vadásztak. Ennek tényét a beírókönyvbe nem regisztrálták, a vadászathoz engedéllyel nem rendelkeztek. A 39 éves férfi egy gím szarvasbikát az esti órákban lelőtt, melyet az 59 éves férfi személygépkocsijával lakására szállították, ahol azt feldarabolták, hűtőbe rakták, a fejét preparálási céllal félretették.


A hatóság tagjai Gy. Zoltán lakásán megtartott házkutatáson a vadhúst és a fejet, valamint H. Lászlótól engedéllyel tartott lőfegyverét lefoglalták. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított H. Lászlót és Gy. Zoltánt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. Az eljárás jelenleg szakértők bevonásával folyamatban van.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2014-09-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite