2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonEgyszer volt szerelem: az MDF szakított az SZDSZ-szel

Egyszer volt szerelem: az MDF szakított az SZDSZ-szel


MDF logoAz MDF mindennemű kapcsolatot megszakított az SZDSZ-szel, és a jövőben elképzelhetetlennek tartja a velük való együttműködést - közölte Viniczai Tibor, az MDF alelnöke.


Közleménye szerint a Magyar Demokrata Fórum elnöksége megállapítja, hogy a szabad demokratákkal kötött megállapodás nem szolgálta a párt sikeres kampányát és szereplését. Az MDF ezért április 11-i hatállyal mindennemű kapcsolatot megszakítottnak tekint a szabad demokratákkal és a jövőben elképzelhetetlennek tart velük bármiféle együttműködést - olvasható a dokumentumban.


Rossz volt a kampány
A párt elnöksége a Political Capital és a Konzervatív Intézet kampánymunkáját rendkívül gyengének értékeli, amely - mint állítják - a párt parlamenti kiesését eredményezte. A kampányfőnök felelőssége e tekintetben kettős, mert nemcsak a kampányban, hanem hosszú éveken keresztül hosszú távon határozta meg az MDF kommunikációját.


A Magyar Demokrata Fórum lezár egy korszakot, amely belső feszültségekről és kizárásokról szólt, és egyúttal egy új külső-belső konszenzusra épülő politikát hirdet meg - írta Viniczai Tibor.
A pártnak több tekintetben, hangsúlyosan az antalli értékek szellemében kell politizálnia a jövőben, amely magában foglalja az európai kereszténydemokrata, konzervatív, valamint a nemzeti szabadelvű gondolatokat és értékeket.


Felőrölték a pártot a belső harcok
Az MDF a 2006-os parlamenti választások alkalmával már éppen hogy túllépte az ötszázalékos bejutási küszöböt, s csupán 11 mandátumot szerzett az Országgyűlésben. 2009-ben megszűnt a párt parlamenti frakciója is, mivel a kizárások és kilépések nyomán képviselői létszáma a szükséges 10 fő alá csökkent.

2010 elején, a közelgő parlamenti választások előtt az MDF választási együttműködést kötött rendszerváltó riválisával, az ugyancsak erejét vesztett SZDSZ-szel.
A párt a választások első fordulójának eredményei alapján - mindössze 2,66 százalékot elérve - nem került be a parlamentbe. Dávid Ibolya az eredmények ismeretében lemondott az MDF elnöki posztjáról. Az MDF-et Herényi Károly vezeti addig, míg új elnököt nem választanak.

2010-04-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite